Cinci concerte jazz în numele spațiilor de patrimoniu

Detalii

CategoriiCultura
TaguriBrasov
Ultima actualizareVineri 24 septembrie 2021
Vizualizari457

Voteaza & Distribuie

Descriere

Proiectul BRAȘOV Quiz & Quest continuă în acest weekend și la începutul săptămânii printr-o serie de cinci concerte jazz în aer liber, cu tematici diferite, inspirate de esența proiectului: aceea de a apropia publicul de comorile culturale și spațiile istorice ale orașului, locuri ce merită revalorificate și asumate mai ales de către tineri.

Concertele vor avea loc în curtea interioară a Hub 2068 Brașov, unul dintre cele șase locuri ale căror povești vor fi expuse de istoricul Nicolae Pepene în cadrul documentarelor de scurt-metraj care vor fi difuzate în această toamnă în mediul online. Filmările se află în plină desfășurare, iar mai multe amănunte despre concerte, la secțiunea „Evenimente” a paginii de Facebook UCIMR.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, prin rezervare solicitată la adresa rezervari.ucimr@gmail.com Evenimentul va respecta toate reglementările legale în vigoare.

Brașov Q&Q:
Calendarul de concerte al lunii septembrie, ora 19:00, Hub 2068 Brașov
Vineri,17.09: Concert de pian Trio Equilibrium
Vineri, 24:09: Concert Bourbon Jazz Unit
Sâmbătă, 25.09: Concert jazz susținut de 7th Sense
Duminică, 26.09: Concert jazz susținut de Sorina Rotaru & Alexandru Olteanu
Luni, 27.09: Concert jazz de percuție susținut de Power Vibes
Marți, 28.09: Concert jazz Out & About

Rafale de note de pian în grădina Hub 2068 Brașov. Trio Equilibrium asusținut concertul de deschidere al proiectului BRAȘOV Quiz & Quest printr-un recital aparte de pian la șase mâini, spre bucuria iubitorilor de muzică clasică și patrimoniu.Au concertat Ioana Valentina Cojuharov, Mădălina Dima și Marta - Claudia Băceanu - Tudor.

*
BRAȘOV Q&Q este un proiect imersiv de intervenție culturală care invită la redescoperirea spațiilor istorice ale Brașovului. În același timp, își propune să promoveze creații recente ale tinerilor muzicieni de muzică clasică și jazz, apropiind publicul de artă și patrimoniu. Proiectul, organizat de Asociația UCIMR în parteneriat cu Asociația Forums, este co-finanțat de Primăria Municipiului Brașov.

Proiectul este un apel de conștientizare a spațiilor cu semnificație pentru Brașov și pentru patrimoniul european. Sunt locuri pe lângă care publicul trece în fiecare zi, însă aproape că nu mai sunt observate, devenind un peisaj general acceptat.

Cele șase locuri vizate de Brașov Q&Q sunt:
1. Cinema ASTRA
2. Livada Poștei
3. Strada Mureșenilor - HUB 2068
4. Colegiul Național ,,Andrei Șaguna”
5. Platoul Cetățuia Brașovului
6. Panoramic – Tâmpa.


Fiecăruia dintre aceste obiective îi va fi consacrat un episod din seria de documentare de scurt – metraj, acestea urmând a fi difuzate pe paginile de Facebook UCIMR și Arts District is Here.