Cele mai periculoase orase din America

Cele mai periculoase orase din America

Detalii

CategoriiSocial
TaguriMichigan, Statele Unite ale Americii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari10569

Voteaza & Distribuie

Descriere

Statele Unite ale Americii sunt taramul oportunitatilor, dar sunt de asemenea amenintate de propriile sale probleme sociale. Crima este un „monstru cu mai multe capete" care pastreaza faima nefasta in diverse orase din America. Iata cele mai periculoase orase din America in conformitate cu ultimele statistici in criminalitate, publicate in 2009 si cu sondajele realizate de reviste nationale in cursul aceluiasi an.Dupa cum unele orase sunt renumite in Statele Unite pentru siguranta, tot asa exista anumite orase care au reputatia de orase periculoase in America. In timpul deplasarii in jurul acestor orase si a anumitor cartiere, trebuie sa va luati masurile de precautie pentru intreaga familie.Cu o rata ridicata a criminalitatii de orice fel, de la spargere, jaf, atac, omor, viol si furt de autovehicule, aceste orase sunt de departe unele dintre cele mai periculoase locuri din Statele Unite.Aceste informarii nu au scopul de a raspandi paranoia sau frica inutila in randul oamenilor, ci sunt menite sa alerteze cetatenii americani cu privire la aceste domenii de criminalitate. Un alt motiv este de a atrage atentia guvernului SUA asupra acestor orase, in speranta ca autoritatile ar putea sa faca ceva cu privire la conditiile care determina un om sa aleaga ca destinatie astfel de orase.


Cele mai periculoase orase din America

Cauza raspandirii crimelor este destul de complexa. Exista multe motive sociologice si psihologice pe care le are o persoana sa faca o crima. Ignoranta, privarea, saracia, agresiunea, lipsa unui scop clar in viata sunt cateva din motivele care dau nastere unei crime. Un accent deosebit a fost pus pe crimele violente. Din sondaje efectuate in 354 orase din intreaga SUA, acestea au fost orasele care s-au dovedit a fi cele mai periculoase, avand un grad inalt pentru toate tipurile de crime violente.


1: Camden, New Jersey

Camden a castigat titlul de cel mai periculos oras din America, fiind situat in statul New Jersey, chiar peste raul Delaware din Philadelphia. In 2009, Camden a inregistrat cea mai ridicata rata a criminalitatii din tara, care a fost 2333 crime violente la 100.000 de persoane, in cazul in care rata criminalitatii nationala medie era de 455 crime violente la 100.000 de oameni.Conditia economica nu a fost favorabila, 20% din populatie fiind sub limita saraciei. Este locul cu cele mai mari sase la categorii: omor, viol, jaf, furt, ultraj si furt de vehicule.


Camden, New Jersey


2: St. Louis, Missouri

St. Louis, cea mai mare zona urbana din Missouri, a castigat titlul de a fi al doilea oras din cele mai periculoase din Statele Unite din cauza cazurilor de crima agresiva inregistrate in 2009. Ocupa pozitii fruntase la toate categoriile de infractiuni.


St. Louis, Missouri


3: Oakland, California

Al optulea oras ca marime din California, Oakland a castigat locul trei in acest clasament, inregistrand in 2009 un nivel ridicat al somajului si cresterea gradului de crime violente.


Oakland, California


4: Detroit, Michigan

Hub-ul lumii auto, Detroit este si unul dintre cele mai periculoase orase din America. Desi rata criminalitatii in materie de crime violente a scazut in ultimii ani, acesta isi pastreaza in continuare reputatia de oras periculos.


Detroit, Michigan


5: Flint, Michigan

Al saptelea oras ca marime din Michigan, cu o populatie de 112,900 in 2008, ocupa pozitia a cincea in topul celor mai periculoase orase din America. Desi a existat o scadere semnificativa in ce priveste cazurile de atacuri sexuale, incendii si omor, ramane unul dintre cele mai nesigure orase din tara.


Flint, Michigan


6: New Orleans, Louisiana

New Orleans, situat in sud-estul Louisianei, ocupa pozitia a sasea cand vine vorba de crime in Statele Unite ale Americii din 2009. Orasul a inregistrat cea mai mare rata de omucidere in 2002 si 2003. Cartierele cu venituri reduse din New Orleans sunt deosebit de cunoscute pentru nivelul ridicat de criminalitate.


New Orleans, Louisiana


7: Birmingham, Alabama

Cel mai mare oras din statul Alabama, Birmingham ocupa pozitia a saptea pe lista, ca urmare a ratei ridicate de omor de-a lungul anilor.


Birmingham, Alabama


8: Cleveland, Ohio

Cleveland din Ohio figureaza si el acum in lista cu cele mai multe orase periculoase in SUA pentru un timp. Are un grad inalt in cazurile de viol, jaf si furt.


Cleveland, Ohio


9: Jackson, Mississippi

Orasul Jackson din Mississippi ocupa pozitia a noua in topul celor mai periculoase orase in America. Are o repuatie proasta in ce priveste cazurile de furt, viol, omor si furt auto.


Jackson, Mississippi


10: Memphis, Tennessee

Memphis din Tennessee ocupa locul zece in lista celor mai periculoase orase din America, fiind recunoscut pentru cazurile de furt, asalt, jaf si furt de autivehicule.


Memphis, Tennessee