Cele mai infricosatoare insecte din lume

Cele mai infricosatoare insecte din lume

Detalii

CategoriiEducatie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4242

Voteaza & Distribuie

Descriere

In acest moment, pe Pamant exista 10 cvintilioane (10.000.000.000.000.000.000!!!) de insecte, adica in jur de 1,5 miliarde de gandaci pentru fiecare om in parte. Pe langa faptul ca sunt prea multe, unele dintre ele sunt si de-a dreptul infricosatoare. Iata cateva exemple in acest sens:


1. Viespea uriasa japoneza (vespa mandarinia japonica)

De ce sa te temi de ea: Are dimensiuni uriase, este cat un deget de mare (are cam 8 centimetri) si scuipa venin direct in ochii adversarului. In acest fel, sunt trasmise semnale care atrag din stup si celelelate viespii, care vor ataca si intepa victima tot in ochi pana ce aceasta va muri. In Japonia, cam 40 de oameni mor anual din cauza acestor monstrii inaripati!


vespa-mandarinia


2. Furnica glont (Paraponera clavata)

De ce sa te temi de ea: aceasta insecta teribila, care traieste in padurile tropicale din America Latina, are obiceiul sa cada peste cei care indraznesc sa treaca pe sub copacul in care locuieste ea. Paraponera clavata are dimensiuni gigantice dar si cea mai dureroasa intepatura din lume! Muscatura ei foarte rapida este aidoma unui glont care loveste pe neasteptate o victima si produce dureri care dureaza cam 24 de ore.


paraponera-clavata


3. Albina ucigasa africana (Apis mellifera scutellata)

De ce sa te temi de ea: teribila insecta originara din Africa si aclimatizata in Statele Unite, nu se deosebeste cu nimic de albinele obisnuite ca si aspect. Comportamentul ei este insa cel care lasa de dorit. Daca te apropii la o distanta mai mica de 100 de metri de stupul lor, mii de albine ucigase te vor ataca fara mila in cateva secunde si te vor musca pana iti dai ultima suflare. Pana sa-ti dai seama ca esti prea aproape de stupul lor, esti deja mort...


Apis-mellifera-scutellata


4. Furnica-soldat (Eciton burchellii)

De ce sa te temi de ea: pe langa dimensiunile uriase pentru o furnica (3-4 cm), aceasta insecta are mandibule puternice care distrug tot ce la sta in cale, indiferent de dimensiune. Ele sunt complet oarbe, iar asta inrautateste si mai mult situatia. Ele alcatuiesc o adevarata armata si pot marsalui pana la 100 de metri intr-o noapte, pustiind totul in calea lor pe o raza de pana la un kilometru.


Eciton-burchellii


5. Musca Dermatobia hominis

De ce sa te temi de ea: aceasta specie de musca originara din America Centrala si de Sud este adaptata pentru a se hrani cu...carne de om. Larvele de Dermatobia hominis au nevoie de grasime pentru a se dezvolta, motiv pentru care intra pe sub pielea oamenilor si traiesc acolo bine-merci pana ajung la maturitate. Pe langa faptul ca traiesc hranindu-se cu sange si grasime de om, aceste muste au dimensiuni uriase si sapa galerii de 2-3 milimetri in pielea victimei!


Dermatobia-hominis