Cele mai frumoase porturi din lume

Cele mai frumoase porturi din lume

Detalii

CategoriiTurism
TaguriBrazilia, Statele Unite ale Americii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari14106

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sydney Harbor, Australia

Cunoscut si ca Portul Jackson, portul din Sydney este celebru mai ales datorita celor doua repere cunoscute in toata lumea, Opera si Podul. De asemenea, cuprinde trei sectiuni: North Harbor, Middle Harbor si Portul Jackson. Cel din urma este cel mai mare si se extinde pana la Parramatta. In port exista mai multe insule, dintre care, cele mai insemnate sunt Fort Denison, Shark Island si Cockatoo Island. Alte repere majore din apropierea portului sunt: Circular Quay, Luna Park, Sydney Heads, podul Anzac, podul Spit, tunelul Sydney Harbor si multe altele.

portul Sydney Australia

Portul Sydney - Australia

Portul Victoria, Hong Kong

Renumit pentru spectaculoasele sale vederi panoramice, portul Victoria este o atractie turistica populara a Hong Kong-ului. Cel mai bine se vede de pe varful Victoria, iar pentru un prim plan, cea mai buna varianta este o calatorie cu feribotul. Portul Victoria este unul dintre cele mai aglomerate din lume, cu o medie de 220,000 de nave care il viziteaza in fiecare an. Trei tuneluri il leaga de insula Hong Kong si de Peninsula Kowloon.

portul Victoria Hong Kong

Portul Victoria - Hong Kong

Portul Cork, Irlanda

Avand orasul Cork situat in coltul sau nord-vestic, portul este cel mai bine cunoscut pentru orasul Cobh, situat pe cea mai mare insula a lui, Insula Mare. Port este format din mai multe insule mari, dintre care 5 sunt in prezent locuite: Insula Mare, Fota Island, Little Island, Haulbowline Island & Spike Island. Marina irlandeza ocupa, de asemenea, Haulbowline Island, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Cork Harbor este, de asemenea, una dintre cele mai importante zone industriale din Irlanda.

portul cork irlanda

Portul Cork - Irlanda

Poole Harbor, Anglia

Poole Harbour este folosit cu regularitate de feriboturi pe canalele incrucisate care au o latime foarte mare si o adancime mica. Portul s-a format la sfarsitul erei glaciare, cand a fost scufundat de apele coastei. Portul este relativ linistit, iar privelistea este punctul lui de atractie. Cea mai mare parte a terenului urban este aproape de singurul canal adanc din port.

poole harbor anglia

Poole Harbor - Anglia

Falmouth Harbor, Anglia

Situat pe coasta de Sud a Cornwall-ului, Falmouth Harbor i-a oferit un mare avantaj pentru comertul cu Europa si acest succes a tinut pasul cu vremurile si face astazi din Falmouth una dintre destinatiile de top pentru amatorii de navigatie din Marea Britanie. Este unul dintre cele mai mari si cele mai pitoresti porturi din lume si este centrul vietii de afaceri din Falmouth, oferind facilitati de prima clasa, oportunitati de practicare a sporturilor de apa si o scoala de navigatie de renume international. Exista, de asemenea, un oras vibrant, plin de viata, cu restaurante excelente, hoteluri si pub-uri, precum si numeroase locatii de patrimoniu cultural unde amatorii isi pot satisface setea de cunostinte.

Falmouth Harbor Anglia

Falmouth Harbor - AngliaCele mai frumoase porturi din SUA, Brazilia si India

{title}

New York Harbor, Statele Unite ale Americii

Golful New York, descoperit de Verrazano in 1524, este unul dintre cele mai mari porturi naturale din lume. In secolul al XVII-lea, primii imigranti olandezi i-au recunoscut importanta strategica si, conform legendei, un negustor german ar fi facut un troc decisiv cu indienii Algonquin: un pumn de margele contra insulei situate in centrul golfului pe care bastinasii il numeau Mana-Hatta. Inconjurat de apa, viitorul oras New York a devenit rapid unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume.

portul New York SUA

Portul New York - SUA

Golful San Francisco, Statele Unite ale Americii

Istoria Port dateaza din primii ani de statalitate ai Californiei. Cum Gold Rush atragea sute de nave din intreaga lume in portul din San Francisco, in 1863 s-a infiintat o Comisie de stat pentru a imbunatati portul orasului. Malul sau a devenit o zona industriala a cheiurilor, a terminalelor de cale ferata si a depozitelor. Odata cu izbucnirea celui de al doilea razboi mondial, San Francisco a devenit un centru de logistica militara: trupe, echipamente si accesorii plecau din port pentru a sprijini Pacificul. Industria navala a inflorit prin constructii si reparari navale. In anii 1950, San Francisco a continuat sa fie cel mai important port de pe coasta de vest.

portul San Francisco SUA

Portul San Francisco - SUA

Pearl Harbor, Statele Unite ale Americii

2.4 milioane de pasageri si 65, 000 de nave se plimba dinspre si catre Ford Island sau alte locatii. Pearl Harbor sau „portul perlelor" este baza navala americana in Oceanul Pacific. Atacul japonez asupra portului a facut ca Statele Unite ale Americii sa intre in cel de-al doilea razboi mondial. Atacand, fara nici o declaratie de razboi prealabila, Imperiul Soarelui Rasare a surprins lumea intreaga. Americanii numesc data de 7 decembrie 1941 "ziua infamiei."

Pearl Harbor SUA

Pearl Harbor - Hawaii SUA

Golful Guanabara, Brazilia

Al doilea port ca marime de pe coasta braziliana, Golful Guanabara si cei 380 km patrati ai sai este celebru din punct de vedere istoric pentru ca pe 1 ianuarie 1502 a fost poarta de acces a primei expeditii portugheze spre ceea ce avea sa devina Rio de Janeiro. Podul Rio-Niterói (sau podul „Presidente Costa e Silva") lega cele doua maluri ale golfului incepand din 1974. Locul cuprinde un numar foarte mare de insule si insulite si beneficiaza de un ecosistem bogat mai ales in delfini si testoase marine.

Golful Guanabara Brazilia

Golful Guanabara - Brazilia

Portul Mumbai, India

Faimos pentru atractia sa turistica majora, Gateway of India, portul Mumbai gestioneaza 50% din transportul de pasageri ai tarii si cele mai multe nave de marfa din India. Mangrovele de pe tarm sunt casa a mii de pasari migratoare si flamingo. Portul se deschide in partea de sud a Marii Arabiei.

portul Mumbai India

Portul Mumbai - India