Cei mai bogați piloți de curse în 2021, de la NASCAR la FORMULA 1

Detalii

CategoriiSport
Taguri
Ultima actualizareSambata 14 august 2021
Vizualizari787

Voteaza & Distribuie

Descriere

Top 10 cei mai bogați piloți de curse în 2021

Care sunt cei mai bogați piloți de curse? Nu ne este nici un secret că acești sportivi câștigă sume importante, într-un domeniu în care și cei mai slabi, necunoscuți, piloți câștigă peste media cetățenilor obișnuiți – motivul este însă de înțeles: pericolul.

10. Ralf Schumacher – avere netă 100 de milioane $

Fratele mai mic al superstarului Michael Schumacher a avut o carieră care a durat nu mai puțin de 11 sezoane. Nici pe departe la fel de bun ca Michael, Ralf a câștigat totuși câteva curse și a avut 27 de podiumuri în Formula 1. La capătul anului 2020, averea lui Ralf Schumacher a fost evaluată la 100 de milioane de dolari net.

9. Sebastian Vettel – avere netă 120 de milioane $

În întreaga istorie a Formulei 1 au fost doar 5 piloți care au câștigat campionatul mondial de cel puțin 4 ori, și Vettel este unul dinte ei. Contractul cu Ferrari a fost unul foarte lucrativ, cu un salariu anual de aproape 40 milioane dolari – salariu cu care ar fi fost oricând în top zece venituri în NBA, o spune și și Constantin Mazilescu, expert Pariuri Baschet, al cărui profil îl poți vedea aici. Vettel a încasat bani mulți, dar nu a reușit să replice perioada de la Red Bull.

8. Jimmie Johnson – avere netă 150 milioane $

Johnson a fost obsedat din copilărie să devină pilot în NASCAR, chiar dacă recunoaște că pe parcurs a devenit un fan LA Lakers – la cât de inspirat este pe traseu, probabil că ar fi fost un bun tipster pentru ponturi pariuri baschet sau pentru Pariuri la olimpiade. Cariera lui a fost însă în NASCAR, competiție pe care a câștigat-o de mai multe ori.

7. Kimi Raikkonen – avere netă 200 milioane $

Nu întâmplător supranumit ”Iceman” – nu doar pentru că s-a născut în Finlanda, ci și pentru că reacționa cu un calm fantastic în cele mai dificile momente. În vârstă de 41 de ani, este singurul pilot care a concurat pe un motor hibrid V6, un V8 și pe V10.

6. Jeff Gordon – avere netă 230 milioane $

Fostul campion Winston a reușit să strângă 98 de victorii, printre care și 4 titluri la celebra Brickyard 400. Retras din activitate, a devenit expert pentru diverse televiziuni, printre care FOX și are chiar apariții pe alte subiecte sportive, cum a fost cea din septembrie anul trecut, în care a vorbit extins despre Michael Jordan, bun amic – cu care probabil că ar putea da ponturi pariuri baschet nba fără probleme.

5. Fernando Alonso – avere netă 240 milioane $

Dublu Campion Mondial în Formula 1, Alonso a dovedit că poate să fie cel mai bun și în curse de anduranță, câștigând de două ori și cursa de 24 de ore de la Le Mans – incredibil. Contractele sale comerciale au fost aproape la fel de mari ca salariile câștigate în Marele Circ, așa că nu e de mirare că se află în top 5.

4. Richard Childress – avere netă 250 milioane $

Deși a fost un bun pilot NASCAR, Childress s-a remarcat în special prin poziția lui de manager al diferitelor echipe, fiind omul care i-a îndrumat pe Dale Earnhardt Sr sau Jeff Burton. Chldress este figura mai multor companii, câteva dintre ele având conexiuni cu lumea filmului, fast-food-ului sau baschetului – sigur însă nu e pasionat de pariuri baschet Romania, chiar dacă a vizitat România în urmă cu câțiva ani.

3. Lewis Hamilton – avere netă 285 milioane $

Hamilton are 7 titluri mondiale, un record pe care îl are împreună cu Michael Schumacher – germanul îl atinsese în 2008.Hamilton a fost mereu omul a puține cuvinte – și asta poate că l-a împiedicat să aibă contracte comerciale pe măsura talentului să imens, dar chiar și așa se află în top 3, fiind pilotul Mercedes Petronas F1. Probabil că singurii care nu ar paria pe un al 8-lea sunt pasionați de baschet Romania pariuri și nu de Formula 1. Hammilton a fost de curând implicat într-un accident alături de Max Verstappen care a făcut multă vâlvă.

2. Dale Earnhardt, Jr – avere netă 400 milioane $

Fiul lui Dale Earnhardt Sr, juniorul a dus realizările la un cu totul alt nivel. Recunoscut pentru spiritul său afacerist, Earnhardt Jr câștigă, retras fiind din activitate, mult peste media piloților activi din NASCAR.

1. Michael Schumacher – avere netă 800 milioane $

Este văzut ca cel mai mare pilot al tuturor timpurile. De la accidentul grav din 2013, puține lucruri se știu despre german, cert este însă ca afacerile fostului pilot sunt administrate de soția acestuia, care de altfel face eforturi însemnate pentru recuperarea măcar parțială.