Cea mai intalnita intrebare despre un implant dentar: pretul reflecta calitatea?

Detalii

CategoriiSanatate
Taguriclinica stomatologica, Implant dentar, stomatolog, stomatologie
Ultima actualizareMarti 3 august 2021
Vizualizari345

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista mai multe aspecte esentiale de care trebuie sa tii cont, in momentul in care optezi pentru solutia reprezentata de un implant dentar: pret, proceduri, beneficii si existenta unor eventuale riscuri.

In general, doua lucruri sunt cunoscute despre acest tip de tratament. Pe de o parte, se stie faptul ca presupune utilizarea celei mai bune tehnologii existente pe plan mondial, garantand astfel cea mai buna calitate. Pe de alta parte, se discuta mult si despre costurile pe care le implica, mai mari decat ale altor tipuri de tratament, dar care se amortizeaza pe termen lung.

Exista, deci, doua cuvinte cheie legate de un implant dentar pret si calitate. Iata cum cele doua se influenteaza reciproc si garanteaza alegerea celei mai bune tehnologii existente in acest moment in stomatologia mondiala!

Implant dentar pret: platesti o data, il folosesti o viata
Costurile implicate de aceasta procedura sunt mai mari decat cele pe care le platesti in cazul altor proceduri. Cu toate acestea, nu vei auzi niciodata un pacient care sa regrete faptul ca a ales solutia unui implant dentar. Iata de ce!

• eficienta pe termen lung este dovedita de experienta a numerosi pacienti din lumea intreaga. Un implant rezista mai multe decenii sau chiar intreaga viata, daca respecti cateva indicatii ale medicului stomatolog. Astfel, este nevoie de o igiena dentara normala, zi de zi, si de controale de rutina la cabinet, de doua ori pe an. In acest fel, nu va trebui sa te gandesti vreodata la alta solutie, sa pierzi din nou timp si bani pentru ca nu ai vrut sa cheltuiesti mult la inceput. Dimpotriva, ai ales deja cea mai buna solutie si profiti din plin de urmarile pozitive ale acestei decizii!
• senzatia de dinti naturali este desavarsita. Dantura este restaurata complet si poti sa mananci, sa vorbesti, sa zambesti asa cum o faceai cu dintii naturali;
• solutia se dovedeste salvatoare pentru osul maxilar. Este cunoscut faptul ca, daca nu intervii la timp, pierderea dintilor poate fi insotita si de pierderea osului care ii inconjoara. Reusesti sa previi si aceasta amenintare si, astfel, eviti alte potentiale pericole pentru starea de sanatate a intregului aparat bucal.

Implant dentar pret – ce il influenteaza?
Exista o intreaga serie de factori de care medicul de specialitate tine cont atunci cand este aleasa solutia reprezentata de un implant dentar, pretul fiind influentat de fiecare dintre acestia, dupa cum urmeaza:

• materialele folosite pentru bonturi si pentru proteze influenteaza costul final. Materialul, 100% compatibil cu organismul uman, este ales de pacient, la recomandarea medicului stomatolog;
• pot sa apara unele costuri care depind de coeficientul de densitate osoasa, de necesitatea unor investigatii radiologice, a unor analize sau interventii chirurgicale, in functie de varsta si de starea de sanatate a pacientului;
• localizarea reprezinta un alt aspect important. Cele realizate in zona dintilor din fata costa mai mult, deoarece folosirea unor elemente personalizate ridica costul manoperei. In schimb, cele pentru dintii din spate au preturi mai accesibile, fiind folosite elemente standardizate, mai putin costisitoare.

Astfel, atunci cand iei decizia e indicat sa tii cont de fiecare element legat de un implant dentar: pret, satisfactie asigurata, rezistenta in timp. Specialistii Dental Premier, cu peste 20 000 de implanturi dentare realizate pana in prezent, iti stau oricand la dispozitie cu sfaturi si sugestii pentru cel mai bun tratament!