Ce simbolizeaza trandafirii?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari51082

Voteaza & Distribuie

Descriere

Exista o veche zicala care spune ca „florile sunt cea mai adevarata expresie a dragostei". Fiecare floare pare ca are o poveste de spus si probabil acesta este motivul pentru care florile au fost alese ca simboluri nemuritoare ale iubirii. Din zilele intunecate ale cruciadelor si pana in zilele noastre pline de tehnologie, trandafirii sunt campioni de netagaduit atunci cand vine vorba de romantism.

Oamenii considera ca trandafirii sunt niste mesageri divini ai iubirii lor, si, de fiecare data cand vor sa si-o exprime isi fac cadou un buchet de trandafiri. Insa, pentru a nu transmite mesajul nepotrivit, trebuie sa fie atenti la semnificatia culorii lor. Trandafirii au, in principal, opt culori - rosu, galben, alb, roz, violet, portocaliu, albastru si negru. Se crede ca fiecare dintre aceste culori poarta o semnificatie unica.

Trandafirul rosu

Trandafiri rosii reprezinta intotdeauna romantismul si dragostea. Nimeni nu poate ii poate contesta acest mesaj. Se spune ca dragostea adevarata este mai puternica decat spinii. Trandafirii rosii au diferente nuante. Astfel, rosu cardinal inseamna dorinta, in timp ce rosu amarant simbolizeaza senzualitatea de lunga durata. Trandafirii rosu carmin vorbesc despre dorinta inselatoare, iar cei rosii ca focul simbolizeaza pasiunea inflacarata.

Trandafirul galben

Din timp in timp, simbolul trandafirilor galbeni s-a tot schimbat. In perioada victoriana au transmis gelozia, dar astazi sunt vazuti ca simbol al prieteniei. Culoarea luminoasa, insorita a trandafirilor galbeni degaja caldura si afectiune.

Trandfirul alb

Semnifica puritatea, umilinta, nevinovatia si este, de asemenea, considerat floarea mireasei. Este asociat cu tineretea, casatoria si noile inceputuri. Reprezinta loialitatea si dragostea platonica. Este cunoscut chiar si ca floarea marturisirii si a servitutii. Este si simbolul onoarei si al respectului.

Trandafirul roz

Simbolizeaza feminitatea, eleganta, rafinamentul si eleganta. In functie de nuanta, isi schimba putin semnificatia: rozul pal transmite gratia si admiratia, iar nuantele profunde transmit apreciere si recunostinta.

Trandafirul violet

Violetul este mistic prin natura sa, iar simbolismul trandafirului violet este asociat cu incantarea si dorinta. Inseamna, de asemenea si ca e timpul sa actionati cu mare grija, si, in acest sens, poate fi daruit ca un semn de avertizare.

Trandfirul portocaliu

Prin culoarea lui calda si vibranta, simbolizeaza entuziasmul si dorinta. Oferirea trandafirilor portocalii este un mod fantastic de a va exprima admiratia si atractia sau de a sugera emotia si pasiunea.

Trandafirul negru

In unele culturi, este considerat semn rau. Este, de asemenea, folosit pentru a exprima moartea unor idei fixe sau a gandurilor exagerate sau nefondate. Nu este considerat o atentie pozitiva in nici o cultura din lume.