Ce simbolizeaza tatuajele cu fluturi?

Ce simbolizeaza tatuajele cu fluturi?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriHobby
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari83477

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tatuajele cu fluturi sunt la mare solicitare pe piata, o multime de femei optand pentru acestea pentru ca pur si simplu le reprezinta. Cine intentioneaza sa-si faca un astfel de tatuaj trebuie sa inteleaga semnificatiille si simbolurile unui fluture.

Tot ce iubitorii de tatuaje doresc sa stie e ce simbolizeaza un tatuaj. Mai mult decat insemnarea corpului, tatuajele sunt o modalitate de a va exprima dorintele, gandurile si convingerile. Din toate simbolurile pe care le detine arta tatuajului, simbolul reprezentat de un fluture este foarte popular, in special in randul femeilor. Fluturii sunt cele mai frumoase si inocente creaturi ale naturii. Ce reprezinta tatuajele cu fluturi? Modelele de tatuaj cu fluture detin o anumita semnificatie cand sunt reprezentate pe diferite parti ale corpului?

Din timpuri stravechi, fluturii au avut o semnificatie importanta in culturi diferite. Datorita procesului unic de transformare, culorilor felurite pe care le poseda, durata scurta de viata si libertatii cu care isi raspandesc in jur frumusetea, fluturii au ajuns sa ocupe un loc special si unic in arta tatuajului, care nu poate fi comparat sau inlocuit cu niciun alt subiect. Semnificatia tatuajelor cu fluturi difera pentru fiecare persoana in parte, acestea descriind diverse aspecte ale personalitatii persoanei in cauza.

Simbolul unui fluture in culturile antice Aceia dintre voi care au crezut ca tatuajele cu fluturi pot fi reprezentate si etalate numai de femei, este timpul sa gandeasca altfel.

 • In cultura japoneza antica, fluturele a fost un simbol adoptat de dictatori militari japonezi, impreuna cu samuraii lor, sub forma de podoaba de familie. Pe armura samurailor razboinici, fluturele se gasea ca emblema.
 • In cultura antica mexicana, fluture a fost un motiv pe platosele preotilor razboinici ai popoarelor mexicane Popolucas.
 • In mitologia europeana, fluturii simbolizeaza sufletul omenesc, de aceea oamenii se temeau de ei si ii tratau cu cel mai mare respect si ii ingrijeau cu cea mai mare constiinciozitate.
 • In cultura greaca, oamenii cred ca aparitia unui fluture din coconul sau reprezinta nasterea unui nou suflet uman.
 • In cultura irlandeza, fluturii sunt cunoscuti a fi sufletele celor morti, care sunt in asteptarea calatoriei lor prin purgatoriu.
 • In cultura germana, fluturii reprezinta copii mici care au naturi similare, si simbolizeaza nasterea unui copil pentru parintii care au avut copii pana atunci.
 • Cultura americana detine credinta ca un fluture este un mesager care transmite mesajele oamenilor zeilor, in ceruri, dorintele fiind astfel garantate.
 • Celtii considera ca fluturii sunt un semn de renastere. In cazul in care o femeie mananca un fluture, aceasta o va fertiliza si ii va aduce un copil sanatos. Aceasta convingere a dus la imensa popularitate de tatuaje cu fluturi celtici.

Ce simbolizeaza tatuajele cu fluturi?

In prezent, modelele de tatuaj cu fluture simbolizeaza libertatea unei femei. Mai mult, transformarea unui fluture din omida la starea sa originala reprezinta „inflorirea" unei femei, trecerea de la fata la femeie. Aparitia unui fluture din cocon s-ar putea interpreta, de asemenea, ca debarasarea completa de tot ce era obligatoriu si descoperirea unor noi cai pentru sine.

Simbolul puterii unei femei, un fluture poate fi tatuat pe orice parte a corpului, si in modele diferite, in functie de preferintele individuale. Pentru unii poate fi un simbol al puterii, un simbol de transformare, de libertate, de diversitate si varietate, un simbol al personalitatii lor placute si stralucitoare, un simbol de creativitate, de inteligenta, un simbol al dragostei pentru natura, si chiar ca un simbol de virginitate.

Unde sa iti tatuezi un fluture?

Un fluture se poate tatua oriunde, desi in unele locuri de pe corp tatuajele detin o semnificatie specifica.

 • Un fluture tatuat pe omoplat, ceafa sau gat caracterizeaza o persoana care indrazneste sa viseze.
 • Tatuat in partea inferioara a spatelui, un fluture descrie o persoana stabila, inteligenta, sanatoasa, prospera si de incredere. Aceleasi semnificatii sunt si in cazul in care tatuajele sunt executate pe soldul fetelor. Un fluture tatuat pe partea inferioara a spatelui nu inseamna o eticheta de „femeie usoara"!
 • Un fluture tatuat pe piciorul sau glezna unei femei reprezinta iubire fata de natura si creativitate sporita.
 • Pe piept, un fluture vorbeste despre dragostea persoanei tatuate pentru tot ce este viu si natural. Pentru cei care poseda astfel de calitati, tatuajele tribale cu fluturi sunt alegerea perfecta.
 • Tatuajele cu fluturi la incheietura mainii (tatuajele mici sunt ideale) au scopul de a evidentia frumusetea femeilor.
 • Fluturii tatuati pe abdomen reprezinta, in mod traditional, virginitatea sub forma puritatii si inocentei. Aceasta zona reprezinta regiunea de reproducere ca simbol al iubirii pure.