Ce (mai) faci?

Ce (mai) faci?

Detalii

CategoriiSocial
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari3555

Voteaza & Distribuie

Descriere

Intrebarea din titlu este cu siguranta una dintre cele mai auzite de urechile noastre, zi dupa zi. E intrebarea aceea care te sapa pe la spate, te loveste cand o auzi pentru ca stiai ca urmeaza si pentru ca nu ai gasit inca un raspuns potrivit.


Multi arunca rapid un bine chiar daca ei nu fac deloc bine in general, nici ca fapta, nici sufleteste. Unii adora intrebarea asta si nici nu se opresc cand vine vorba de raspuns. Ai spune chiar ca sunt predispusi la a face confuzie intre "ce faci?" si "povesteste-mi viata ta!".


Daca suntem intrebati prea des, ne irita, daca nu suntem intrebati deloc, nu ne e bine, ca nu suntem bagati in seama. Pentru armonia sau deranjul unora, am sa mai propun o serie de intrebari, unele pe care, poate, ori am prefera sa le auzim si pentru care avem un raspuns mai la obiect ori le-am scoate fortat din vocabularul unora.Cum te (mai) simti? Intrebarea asta vine undeva intre "cum ai dormit azi noapte?" si "ce mai faci?", dar nu e nici atat de deranjanta sau indiscreta si parca vine cu un plus de uman in ea. Pe deasupra, un raspuns la repezeala, precum "bine" se pliaza mai usor aici.


Cum o (mai) duci? Pare a fi o copie fidela a contestatului "ce mai faci?" , dar se simte mai multa implicare personala din partea interogatorului.


Cum iti (mai) merge? Nu e altceva decat un fel de "ce-ai mai facut in ultima vreme?", "esti bine, mai bine?" si parca vine ca o bataie senina pe umar.


Cum iti (mai) petreci timpul? Uneori, intrebarile depasesc limita impersonalului sau devin exagerate, dar majoritatea intrebarilor de acest gen sunt rostite din politete. Unele persoane se simt atacate, interogate, puse la zid daca intrebarea inclina prea mult in plan personal.
intrebari stupide


intrebari stupideCare mai e viata ta?
Nu stiu altii cum sunt, dar mai repede as da o bulina alba pentru "Ce mai faci?" decat pentru intrebarea asta. Pe langa faptul ca nici nu suna bine, mai e si foarte des folosita si parca, desi pare o intrebare care cere un raspuns amplu, nu asteapta de fapt decat un "eh, tot ca pana acum".


Cu ce te mai lauzi? E o intrebare pusa ironic, care iti inchide gura dinainte de a raspunde. Nu prea iti mai vine sa "te lauzi" sau sa spui ceva de bine pe post de raspuns.


Cum te mai descurci? Parca nu suna tocmai rau, arata interesul, dar cred ca si o ascunsa oferta de ajutor. Dar poti in acelasi timp sa ajungi sa crezi ca nu o duci prea bine, daca incepe sa ti se puna intrebarea asta.


Iritante, interpretabile, monotone sau doar de umplutura, sunt intrebari de care ne lovim zi de zi. Lasam cate un raspuns si intram in hora, aruncam la randul nostru o interogatie sau tacem si ne vedem de drum. Relatiile dintre oameni sunt sustinute uneori si de cliseele unui semn de intrebare.