Ce stiluri de design interior trebuie să cunoști în 2021

Ce stiluri de design interior trebuie să cunoști în 2021

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguridesign de interior
Ultima actualizareVineri 23 aprilie 2021
Vizualizari228

Voteaza & Distribuie

Descriere

Întreaga planetă a trecut printr-o serie de schimbări dramatice în ultimul an și nu e de mirare că mai toate aspectele vieții noastre au fost influențate. Oamenii au realizat acum mai mult ca oricând cât de important este mediul în care îți duci viața de zi cu zi și astfel au început să privească total diferit subiectul designului interior. Iată ce stiluri sunt la modă în 2021 și de ce să le implementezi în casa sau apartamentul tău.

Stilul Minimalist


Când te gândești la stilul minimalist nu prea iei în calcul aspectul, ci mai degrabă eficiența. Interioarele minimaliste sunt în primul rând simple, lipsite de dezordine și perfect organizate pentru a folosi la maximum orice spațiu de depozitare, dar aspectul vizual nu este lăsat la voia întâmplării. Culorile folosite sunt mai degrabă neutre, doar un accent sau două atrăgând atenția. Păstrează interiorul dinamic prin repetarea liniilor și introdu o cantitate generoasă de lumină în cameră. Lasă consumerismul la o parte și simte-te confortabil înconjurat doar de minimul necesar!

Stilul Urban

Dacă ți-a lipsit atmosfera specifică marilor orașe și zumzetul neîncetat din timpul navetei spre muncă, atunci stilul urban este potrivit pentru tine. Adu exteriorul în interior prin experimentarea cu materiale neobișnuite și mobilă inedită care să transforme sufrageria într-una boemă. Oarecum asemănător cu stilul industrial, acest curent pune în valoare caracteristicile structurale, conductele expuse și restul elementelor industriale, dar într-o lumină curată și în spații deschise. Finisajele curate și culorile deschise dau o notă de feminitate aspectului final.

Stilul Tranzițional


Acest stil se aseamănă foarte tare cu experiența ultimelor luni, luni ce par blocate într-un proces despre care nu știm cât va dura. Astfel, stilul de tranziție sau tranzițional reprezintă mijlocul, sau altfel spus mixtura între două stiluri total diferite: stilul tradițional clasic și cel modern contemporan. Stilul tranzițional îmbină ce-i mai bun din ambele curente și astfel utilizează piese de mobilier masive, cu linii curbate și accent pe confort, cu austeritatea impusă de stilul modern care restrânge drastic ornamentația și impune linii drepte și minimalism. În final obținem un rafinament simplu, nici prea modest, dar nici prea încărcat.

Culorile sunt neutre și camera va fi îndeosebi monocromatică, dar în culori tradiționale precum bronzul cald sau vanilia. Accentele de culoare sunt permise, dar în doze mici. Achiziționează mobilă în stil tranzițional și asorteaz-o cu un interior modest amenajat.

Stilul Eclectic

O atmosfera ceva mai jucăușă și lipsită de reguli s-ar putea să fie răspunsul la restricții, așadar stilul eclectic va fi exact ceea ce lipsea din căminul tău. Total în opoziție cu orice reguli de design, acest stil te poate lua prin surprindere cu particularitățile sale. Direcțiile clare sau intențiile de încadrare nu-și au locul într-un design care nu-și caută scuze și se folosește de orice tip de inspirație pentru a reda o imagine completată cu elemente din alte teme de decorare.

Poți da sens haosului folosind culorile și compoziția pentru a echilibra mediul unde locuiești. Folosește texturile pentru a crea variații și pentru a stratifica designul, atâta timp cât îi păstrezi fluiditatea și coerența. Într-o astfel de locuință categoric nu ai cum să te plictisești!

Ei bine, cum va arăta sufrageria ta anul acesta?

Sursa foto: pexels.com/photo/couple-packing-things-inside-the-house-7218181/