Ce presupune legislatia privind gestionarea deseurilor? Afla ce reguli trebuie sa respecti

Ce presupune legislatia privind gestionarea deseurilor? Afla ce reguli trebuie sa respecti

Detalii

CategoriiRegional
Tagurireciclare
Ultima actualizareJoi 18 noiembrie 2021
Vizualizari66

Voteaza & Distribuie

Descriere

Manageriezi o firma care se ocupa de importuri sau de productia de bunuri? Atunci trebuie sa respecti legislatia in vigoare privind administrarea deseurilor pe care anual le introduci pe piata. Autoritatile acorda o atentie din ce in ce mai mare acestui aspect, facand frecvent controale la companiile private, dar si la institutiile publice. In cazul in care inspectorii descopera nereguli, sanctiunile sunt costisitoare. De aceea, este recomandat sa colaborezi cu un OIREP, care sa iti faca legatura cu o firma ce se ocupa de reciclare ambalaje si care, in acelasi timp, sa te ajute pe partea de raportare de mediu!

Reciclare ambalaje – un proces care ajuta la imbunatatirea mediului inconjurator

Foarte multi ani, producatorii si importatorii au ignorat faptul ca resursele naturale nu sunt inepuizabile si ca trebuie sa aiba grija la modul in care gestioneaza marfurile pe care le gestioneaza. In contextul in care poluarea a pus stapanire pe intreaga lume si in care deseurile au devenit problematice, autoritatile cauta sa ia masuri prin care sa protejeze foarte bine resursele naturale. Reciclarea este un fenomen care ia amploare, mai ales ca exista deseuri obtinute din materiale care pot fi reconditionate la nesfarsit. Sticla, de exemplu, poate fi reutilizata de un numar infinit de ori. Chiar daca nu se poate spune acelasi lucru si despre cartoane ori plastice, ele pot fi, de asemenea, reconditionate pentru a fi destinate unui alt scop.

Administreaza deseurile cu ajutorul unui OIREP

Conform legislatiei in vigoare, daca administrezi o firma care se ocupa de productia de bunuri sau de importuri, ai obligatia sa colaborezi cu un OIREP care sa te ajute in privinta managerierii deseurilor. Este vorba despre o organizatie special conceputa, in cadrul careia lucreaza experti care cunosc cei mai buni colectori de pe piata. In acest fel, deseurile sunt redirectionate catre firme de reciclare, iar resursele naturale sunt protejate.

Rapoartele de mediu, mereu depuse la timp

Un alt serviciu excelent, de care ai parte atunci cand contractezi un OIREP este referitor la intocmirea rapoartelor de mediu. Aceste informari sunt solicitate anual sau trimestrial de catre Autoritatea Nationala de Mediu si au rolul de a ajuta oficialii sa tina o evidenta clara a tipurilor de deseuri de pe teritoriul tarii. De regula, rapoartele sunt impartite in functie de deseurile pe care firma pe care o administrezi le introduce pe piata. Pentru ca reprezentantii OIREP-ului sa isi poata desfasura munca eficient, ei au nevoie de acces la bazele de date ale companiei tale.

Ai dreptul sa verifici activitatea OIREP-ului

Printre elementele esentiale, pe care mai trebuie sa le cunosti se numara si faptul ca periodic trebuie sa verifici activitatea OIREP-ului si sa te asiguri ca partenerii tai se ocupa intr-adevar de serviciile stipulate in contract. De ce? Daca inspectorii ANM descopera nereguli, firma pe care o reprezinti este cea sanctionata si nu OIREP-ul cu care colaborezi! Aloca-ti, asadar, timp pentru a face verificarile de rigoare.

Beneficii

Nu in ultimul rand, este recomandat sa iei in considerare si beneficiile de care ai parte in timpul colaborarii cu un OIREP:

  • respecti legislatia in vigoare;
  • inchei usor un contract cu OIREP-ul ales;
  • nu-ti mai faci griji in privinta rapoartelor de mediu;
  • contribui la imbunatatirea mediului inconjurator.

Studiaza oferta Ecologic3rambalaje.rosi contacteaza reprezentantii acestui OIREP cu ajutorul datelor de contact de mai jos. In acest fel, nu-ti mai faci griji cand vine vorba despre partea de raportare deseuri si nici despre administrarea deseurilor!

Date de contact:

E-mail:office@ecologic3rambalaje.ro
contact@ecologic3rambalaje.ro
Telefon: 0239 680 500