Ce nu trebuie sa faci atunci cand doresti sa prelungesti durata de viata a masinii tale?

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimasini, piese auto
Ultima actualizareLuni 11 ianuarie 2021
Vizualizari615

Voteaza & Distribuie

Descriere

Avand in vedere modul in care totul se misca in jurul nostru, dar si felul in care stilul de viata modern se desfasoara, nu este absolut deloc de mirare faptul ca astazi suntem mai dependenti ca niciodata de masini. Indiferent de model sau de specificatii, masinile sunt astazi unele dintre cele mai preferate mijloace de transport la care putem apela atunci cand trebuie sa ne deplasam dintr-un loc intr-altul. Orice sofer isi doreste sa se poata bucura vreme cat mai indelungata de propriul autovehicul, insa pentru acest lucru, este nevoie de cateva investitii facute periodic. O masina este in general o investitie pe termen mediu sau lung, astfel ca buna functionare a acesteia depinde in mare parte de modul in care este ingrijita. Stilul de condus sau inlocuirea la timp a pieselor uzate reprezinta doua dintre lucrurile care au un impact major asupra duratei de viata a unei masini, din acest motiv este recomandat sa fim foarte atenti la aceste aspecte.

Pentru ca avem numeroase informatii despre lucrurile pe care este recomandat sa le facem atunci cand ne dorim sa prelungim durata de viata a componentelor masinii, astazi vom aborda un subiect putin diferit, si anume, ce nu trebuie sa facem atunci cand dorim sa obtinem acest lucru.

Nu amana niciodata inspectile tehnice ale masinii

Inspectia tehnica a masinii am putea spune ca este un moment crucial pentru prelungirea duratei de viata a masinii, avand in vedere ca in urma acesteia, vei sti cu exactitate care sunt componentele uzate si care necesita inlocuire de indata. Nu intotdeauna putem sesiza cu exactitate problemele auto aparute, acesta fiind si motivul pentru care inspectiile tehnice periodice sunt vitale atunci cand ne dorim sa avem o masina perfect functionala. Inspectiile tehnice pot fi facute in orice moment, astfel ca nu trebuie sa astepti ca o componenta anume sa cedeze pentru a face acest lucru. Preventia te poate scuti de numeroase cheltuieli si batai de cap, iar astazi cand este atat de simplu sa gasesti piese auto de calitate si in mediul online, acest lucru nu ar trebui sa mai reprezinte niciun fel de provocare.

Nu amana niciodata inlocuirea bateriei atunci cand situatia impune acest lucru

Nu mai reprezinta niciun fel de secret faptul ca bateria este o componenta vitala a unui autoturism, astfel ca buna functionalitate a masinii tale depinde de aceasta mai mult decat iti poti imagina. In general, specialistii din domeniu recomanda o inlocuire a bateriei odata la 2-3 ani, chiar daca aceasta nu da semne de epuizare. O baterie defecta sau neconforma cu specificatiile masinii te poate costa destul de scump, pentru ca acest lucru nu va avea impact numai asupra bateriei, ci exista posibilitatea ca aceasta sa genereze defectiuni si la nivelul altor componente.

Nu adopta stiluri de condus agresive, care pot uza prematur compnentele masinii

Un aspect important, dar asupra caruia din fericire avem control este stilul de condus. Adoptarea unui stil de condus agresiv nu doar ca poate atrage dupa sine uzura prematura a componentelor masinii, insa iti poate chiar pune viata intr-un real pericol. Din acest motiv, una dintre cele mai bune recomandari pe care ti le putem oferi este aceea de a adopta un stil de condus mai defensiv, lucru care iti va aduce numeroase beneficii, nu doar de natura financiara.