Care sunt cele mai comune piese si accesorii pe care este recomandat sa le inlocuim la masinile de teren?

Care sunt cele mai comune piese si accesorii pe care este  recomandat sa le inlocuim la masinile de teren?

Detalii

CategoriiAuto/moto
Tagurimasini, piese auto
Ultima actualizareMiercuri 2 septembrie 2020
Vizualizari188

Voteaza & Distribuie

Descriere

Traim intr-un secol in care suntem mai dependenti ca niciodata de masini sau mai bine spus de functionalitatea acestora, astfel ca cu greu ne putem imagina cum ar arata lumea actuala fara existenta acestora. Exista insa o categorie de conducatorii auto care doresc sa se bucure din plin de adrenalina si de senzatii tari, astfel ca aleg sa devina proprietarii unor masini de teren puternice. Orice conducator auto insa, indiferent de timpul de autovehicul pe care il conduce, este constient de faptul ca o masina trebuie intretinuta periodic pentru a putea creste durata de viata a acesteia.

Situatia masinilor de teren nu este deloc diferita de cea a masinilor clasice, insa am putea spune ca acestea necesita totusi o atentie mai deosebita avand in vedere ca sunt utilizate adesea pentru off-road. Desi componentele masinilor au o durata de viata limitata, exista cateva carora este necesar sa le acordam o atentie mai aparte datorita faptului ca sunt mult mai expuse uzurii.

Din fericire insa, in momentul actual putem vorbi despre o piata a pieselor si accesoriilor auto ce depaseste cu usurinta orice imaginatie. Mai mult decat atat, aceasta piata se regaseste astazi si in mediul online, astfel ca, cu un simplu click putem gasi de la piese pentru orice tip de masina de teren, pana la cele mai particulare piese auto precum este cadran pentru landrover. Indiferent insa de optiunea pentru care vei opta in ceea ce priveste achizitiile de astfel de produse, un lucru este cert si anume, ca ne dorim intotdeauna piese si accesorii de calitate, la preturi cat mai avantajoase. Iata asadar care sunt cele mai comune piese si accesorii auto pe care este recomandat sa le inlocuim in cazul masinilor de teren!

Franele

Daca exista o componenta auto care este supusa in mod constant unei uzurii intense, acela este sistemul de franare al masinii. In momentul in care observi ca frana nu mai reactioneaza suficient de rapid in momentul in care este actionata, cel mai probabil este din pricina uzurii placutelor de frana. Pentru a evita incidentele neplacute, este mai mult decat recomandat sa inlocuiesti placutele de frana ale masinii de indata ce sesizezi ca acestea nu mai raspund la fel ca inainte.

Anvelopele

Anvelopele sunt componente auto cu o importanta majora in tot ceea ce inseamna experienta de condus off-road si nu numai. Dat fiind faptul ca offrod-ul solicita foarte mult anvelopele masinii, este de asteptat ca acestea sa fie inlocuite atunci cand prezint urme vizibile de uzura. Importanta anvelopelor reiese in special din faptul ca acestea reprezinta unica suprafata de contact a masinii cu solul, astfel ca defectiunile de la nivelul acestora iti pot pune viata intr-un real pericol.

Bujiile

Anumiti producatori de masini sugereaza ca bujiile masinilor sa fie schimbate cel putin odata la 3 ani pentru a asigura buna functionare a autovehiculului pe care il conduci. Consumul mare de combustibil, acceleratia slaba, problemele de aprindere la motor sau mersul in gol al acestuia sunt doar cateva dintre cele mai comune semne care iti pot da de inteles faptul ca bujiile trebuie inlocuite cat mai curand.

Sursa foto: lh3.googleusercontent.com