Ce este Vitamina C?

Ce este Vitamina C?

Detalii

CategoriiSanatate
Tagurivitamine
Ultima actualizareVineri 7 mai 2021
Vizualizari403

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vitamina C este o vitamina indispensabila corpului uman, si pentru ca este solubila in apa, zilnic trebuie sa fie inlocuita. Este cunoscuta si sub denumirea de acid ascorbic, fiind disponibila in varianta sintetizata si in varianta naturala.

Simptome carente de vitamina C?

Oboseala, slabiciune, apatie cronica, piele uscata, par casant, inflamarea sau decolorarea gingiilor, pierderi in greutate, sangerari nazale si gingivale, spargerea rapida a vaselor de sange, dureri musculare, articulare sau vindecare lungita a ranilor? S-ar putea sa aveti nevoie de vitamina C!

Care sunt efectele deficientei de vitamina C?

Carenta de vitamina C, poate sa duca la respiratie ingreunata, febra, convulsii sau chiar si scorbut in cazuri de malnutritie. Sugarii pot deveni iritati, pot dezvolta anorexie, anemie, dezvoltarea lor poate fi incetinita semnificativ din cauza lipsei de vitamina C.

Care este doza zilnica recomandata de vitamina C?

Doza zilnica, recomandata este de 80mg, pentru un adult sanatos. Aceasta doza este mai mica in cazul copiilor, si creste in cazul femeilor insarcinate si al fumatorilor. Un pachet de tigari reduce cu 40% nivelul de vitamina C din organism! Fiind solubila in apa, nu trebuie sa ne ingrijoram din cauza supradozei, este insa recomandat ca sa nu depasim 2000 mg pe zi, pentru evitarea unor reactii adverse.

Care sunt sursele de vitamina C?

Prima, si cea mai importanta sursa trebuie sa fie alimentele. Citricele, fructele de padure, legumele verzi, rosiile, ardeii sunt surse excelente, care ajuta mult, fiind usor sintetizabile pentru organism. A doua sursa ar fi suplimentele. Avand in vedere importanta acestei vitamine, ea se regaseste in mai toate formelele. Vitamina C poate fi achizitionata in forma traditionala de pastile sau capsule.

Pentru alte nevoi este diponibila si in vitamina C injectabila, sub forma de fiole. Toate aceste variante, de la pastile, capsule si pana la formele diluate, care se pot achizitiona in fiole sau in forme lichide baubile, sau tablete efervescente, vin in diferite concentratii, incepand de la doze mici, pana la dozele mari, de vitamina C de 500 mg sau 1000 mg.

Noi, acordam deosebita atentie calitatii, ca sa va putem oferi produse cu un raport excelent de pret- calitate. Va invitam deci sa rasfoiti oferta noastra!

Sursa foto: Pixabay free licence