Ce este un logoped și care este rolul său?

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriBucuresti
Ultima actualizareJoi 20 octombrie 2022
Vizualizari307

Voteaza & Distribuie

Descriere

Mulți copii se confruntă în primii ani de viață cu deficiențe de vorbire, iar cauzele pot fi multiple. Dacă nu sunt tratate în timp util, acestea cresc în intensitate și le pot afecta chiar și viața de viitor adult. De aceea este important ca de îndată ce constatați anumite nereguli în felul de exprimare și socializare a celui mic să luați măsurile necesare și să vizitați o clinică specializată care să vă ajute să stabiliți un diagnostic. Priority Clinic este cabinet de logopedie din București cu peste 18 ani de experiență, care vă poate ajuta în depistarea și tratarea eficientă a tuturor tipurilor de deficiențe.

Ce este un logoped?

Absolvent al facultății de psihologie sau psihopedagogie specială, un logoped este un terapeut instruit în a depista cauzele deficiențelor de vorbire ale copiilor și a dezvolta, pe baza acestora, planuri de tratament menite să elimine afecțiunea. Adaptează planul de recuperare pentru fiecare pacient în parte, le aplică și le monitorizează, astfel încât totul să se desfășoare armonios și eficient, iar cel mic să capete toată încrederea de care are nevoie pentru a practica vorbirea corect și fără teamă.

Cum se desfășoară o sesiune la un logoped?

Fiecare ședință este diferită și influențată în mod direct de diferiți factori, de la personalitatea pacientului, la cauzele care stau la baza afecțiunilor sau chiar pregătirea și experiența specialistului. Cu toate acestea, există câteva etape clare care se parcurg la fiecare sesiune, ca parte dintr-un tratament complex. Fiecare pacient are parte de un parcurs lin, adaptat ritmului său, tocmai pentru ca terapia să dea roade. În primul rând, se realizează o evaluare logopedică prin intermediul căreia se stabilește în mod clar care este problema curentă, dar și care a fost elementul declanșator al afecțiunii, pentru a putea determina modalitatea de tratare. Ulterior se stabilesc următoarele întâlniri, în cadrul cărora specialistul va analiza și consemna aspectele importante în funcție de care va alege exercițiile potrivite de practicat în cabinet, dar și acasă, pentru rezultate cât mai rapide.

Ce trebuie să știi despre tulburările de limbaj ale copiilor?

Tulburările de vorbire sunt o problemă comună în rândul copiilor, cauzele fiind multiple, de la afecțiuni ale sistemului nervos dezvoltate în perioada prenatală sau în timpul nașterii, la anumite traumatisme, boli sau afecțiuni neurologice sau chiar nestimularea corespunzătoare a copilului în primii ani de viață. Indiferent care ar fi factorii declanșatorii, prin terapia vorbirii afecțiunea poate fi diminuată ca intensitate sau chiar eliminată. Este important să aveți parte de un expert pregătit care să îl poată determina pe cel mic să își asume tratamentul și să coopereze pentru a scurta pe cât posibil perioada necesară.

Lăsați-vă copilul pe mâinile experților Priority Clinic iar bâlbâiala, dislexia, dislalia, apraxia, alalia sau mutismul electiv vor putea fi depășite!