Ce dotari au autofunerarele detinute de o firma profesionista de servicii funerare din Craiova?

Detalii

CategoriiRegional
TaguriCraiova, Pompe Funebre, Servicii Funerare
Ultima actualizareJoi 11 august 2022
Vizualizari106

Voteaza & Distribuie

Descriere

Stiati ca masina funerara a fost inventata si folosita pentru prima data in anul 1911 in Statele Unite? De la carutele trase de cai, de obicei 2 de aceeasi culoare, construite in trecut special pentru ceremoniile funerare, s-a ajuns in prezent la modele luxoase si elegante de autoturisme care completeaza nota de sobrietate si solemnitate a acestor evenimente.
Insa nu doar autovehiculele au trecut prin transformari repetate, ci si legislatia privind ceremoniile de inmormantare a fost adaptata la timpurile actuale. Noile masuri impuse au rolul de a asigura cele mai bune conditii igienico-sanitare, pentru ca toate etapele sa se desfasoare intr-un mod civilizat.

Se stie ca in organizarea unui eveniment funerar, transportul persoanei decedate joaca un rol foarte important, aceasta neputand fi mutata de la o locatie la alta prin intermediul unui autoturism oarecare. Tocmai de aceea, o firma profesionista de servicii funerare Craiova dispune de autofunerare cu dotari ce respecta toate punctele stipulate prin lege. Colaborarea cu aceasta va va scapa de grija transportului rudei decedate si de sanctiunile pe care le-ati putea primi din cauza incalcarii normativelor in vigoare.

Reguli noi in privinta transportului persoanelor decedate

In prezent, orice abatere de la prevederile legale atrage de la sine amenzi atat pentru firma de pompe funebre, cat si pentru rudele celor decedati. Inmormantarile se organizeaza acum dupa reguli mult mai stricte decat in alti ani, in primul rand din motive igienice, dar si pentru a elimina de pe piata speculantii care profita de situatiile profund dureroase prin care trec familiile indoliate. Noua lege prevede sanctionarea prin amenzi, atat a firmelor specializate in pompe funebre, cat si a rudelor celor trecuti in nefiinta. Asadar, acordati o atentie deosebita mijloacelor de transport funerare!

Avantajul colaborarii cu o firma specializata in servicii funerare in Craiova consta in faptul ca aceasta are deja un parc auto cu modele special dotate pentru cerinte speciale. Astfel, autovehicul folosit pentru transportul trupului neinsufletit spre locul de inhumare indeplineste toate calitatile necesare pentru desfasurarea evenimentului la standardele impuse de lege. Veti fi ferit de riscul de a fi amendat si de a trece inutil prin alte momente dificile care vor apasa pe umerii dumneavoastra.

Poate va intrebati care sunt mai exact dotarile cu care trebuie sa fie prevazute autofunerarele din gestiunea unei firme de servicii funerare din Craiova? Ce anume le face atat de speciale si de ce li se acorda o importanta atat de mare?

Autorizatii si conditii de inmatriculare

In primul rand, autofunerarele trebuie sa fie obligatoriu omologate de catre Registrul Auto Roman pentru aceasta activitate sau sa detina autorizatie de transport local emisa de catre primarie. Evident, trebuie sa fie inmatriculate in Romania si trebuie sa se afle in proprietatea firmei de pompe funebre sau sa o deserveasca in baza unui contract. Autofunerarele din parcul auto al unei firme de servicii funerare din Craiova prezinta toate autorizatiile necesare, circulatia pe drumurile publice fiind in acest fel sigura, fara a pune in pericol niciun participant la trafic.

Caracteristicile si dotarile interioare

Pentru ca depozitarea sicriului sa fie facuta fara a intampina dificultati, habitaclul trebuie sa aiba o lungime de minim 210 cm si o latime de minim 90 cm. Spatiul destinat depozitarii sicriului trebuie delimitat de suprafete care pot fi dezinfectate, iar intre habitaclul destinat sicriului si cel rezervat pasagerilor din fata trebuie sa existe obligatoriu un paravan separator.

Colaborarea cu firma de servicii funerare Craiova va va garanta transportul rudei decedate pe ultimul sau drum intr-un autovehicul care respecta toate standardele de calitate solicitate prin lege!