Cauciucul: 5 cele mai obișnuite dar neașteptate utilizări

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurianvelope auto, decoratiuni
Ultima actualizareVineri 18 decembrie 2020
Vizualizari1372

Voteaza & Distribuie

Descriere

În topul celor mai utilizate materiale se află, fără îndoială, cauciucul, pentru că îl folosim la anvelope de mașini, autoutilitare, motociclete, camioane, practic la toate vehiculele pe roți cu care circulăm la serviciu și în timpul liber. Din cauza utilizării intense, suntem nevoiți să schimbăm periodic cauciucurile, așa că rămân anvelope uzate pe care le refolosim în cele mai neașteptate moduri, dar totodată pentru cele mai obișnuite activități din viața de zi cu zi,

Iată câteva exemple de utilizări neașteptate ale banalului cauciuc:

1. Articole tehnice din cauciuc

Pentru că este un material rezistent și versatil, cauciucul sintetic vulcanizat are multiple utilizări în domeniul tehnic, pentru că este elastic, nu se înmoaie la cald, își păstrează elasticitatea la rece și este rezilient pentru perioade îndelungate care pot să dureze până la douăzeci de ani. Principalele articole tehnice din cauciuc sunt benzi din cauciuc, plăci din cauciuc de uz general și industrial, covoare din cauciuc, garnituri din cauciuc și dale din cauciuc. Cele mai interesante modele de pavaje din cauciuc le găsiți pe BVHRubber.ro, ca să alegeți sortimentul preferat pentru acasă sau pentru uz industrial.

2. Piese de mobilier din cauciuc

Anvelopele vechi și bucățile de cauciuc de la diferite articole tehnice se pot folosi cu succes la fabricarea unor piese de mobilier inedite, care sunt rezistente și versatile. Cel mai simplu model este cel realizat din anvelope suprapuse, umplute cu burete și acoperite cu placaj tăiat în formă rotundă și fixat de anvelopă cu prinderi mecanice. Aceste elemente pot fi vopsite în diferite culori sau pot fi acoperite cu sfoară și materiale textile. Creați din anvelope modele diverse canapele, tabureți, măsuțe, rafturi, etajere, scaune sau fotolii, ca să obțineți un ambient modern și original.

3. Decorațiuni pentru casă din cauciuc

Pe lângă piese de mobilier, din cauciuc puteți să realizați o mare diversitate de obiecte decorative pentru casă: suport de umbrele, corpuri de iluminat, rame pentru oglinzi, preșuri și pardoseli.

4. Decorațiuni pentru grădină din cauciuc

Cele mai multe utilizări pentru obiecte de cauciuc, în special anvelope se găsesc în grădină, pentru că aici imaginația și creativitatea fiecăruia creează modele inedite de jardiniere, ghivece, dale de grădină, obiecte decorative, figurine vesele, scaune de leagăn, balansoar, coteț de câine, căsuță pentru păsări, cadru pentru loc de joacă cu nisip, O categorie aparte o reprezintă piesele de mobilier de grădină realizate din cauciuc.

Le construiți similar cu cele pentru casă, dar există o varietate mai largă de modele, pentru toate dimensiunile de scaune de grădină, bănci, masă de picnic, fotoliu cu balansoar, dulapuri pentru unelte de grădinărit și multe altele. Cu puțină răbdare și multă pricepere puteți să realizați din cauciuc locuri de joacă pentru copii, pe care să le amplasați în curte sau în grădină. Folosiți anvelope de diferite mărimi și colorați-le în nuanțe vesele. Construiți din ele tobogane, trasee cu obstacole sau tuneluri labirint. Cei mici vor fi încântați de aceste jocuri noi.

5. Garduri din cauciuc

O categorie aparte între cele mai obișnuite dar neașteptate utilizări pentru cauciuc sunt gardurile. Puteți să realizați gărdulețe mici pentru grădină sau garduri de exterior pentru casă, vă trebuie doar câteva anvelope și bucăți de cauciuc. Sunt ușor de asamblat și le puteți folosi în culoarea lor originală, neagră sau vopsiți-le după cum vă place. Utilizați pentru garduri combinații de cauciuc și lemn, pentru un plus de aspect.

Așa cum ați observat, puteți să utilizați anvelope de cauciuc și alte articole din cauciuc pentru diferite obiecte utile și decorative. Nu ezitați să vă folosiți creativitatea ca să creați piese noi, originale din acest material obișnuit, dar atât de versatil.

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-fmgoj