Cate compatibilitati ar trebui sa existe intr-un cuplu?

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriViata in doi
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7301

Voteaza & Distribuie

Descriere

Oamenii sunt cele mai complicate fiinte si oricat am incerca nu vom gasi nicaieri doi la fel. Insa anumite trasaturi caracteristice asemanatoare ii aduc impreuna, ii fac sa relationeze, fie intr-un mod placut, fie intr-unul neplacut. In acest lucru consta compatibilitatea, in a te potrivi cu cineva, in a nu-l exclude sau a nu-l anula pe celalalt, in a putea coexista in acelasi mediu.

Pentru a testa compatibilitatea intre doi indivizi, cuplul trebuie sa treaca testul celor 5 aspecte majore ale convietuirii impreuna:

Compatibilitatea rationala

Spre deosebire de animale, oamenii gandesc! Atunci cand o fac, ei folosesc informatii acumulate in scoala, de la prieteni, din invatamnitele parintilor sau din alte medii. Pornind de la aceste cunostinte vor judeca cu propriul creier ce e bine si ce nu, ce le place si ce nu, ce vor si ce nu vor. Doi oameni sunt in mod rational compatibili in cazul in care au relativ aceleasi informatii, cam ca in cazul in care ar fi terminat aceeasi scoala sau universitate, ca si cand s-ar fi dezvoltat in aceleasi sfere sociale. In general au pareri foarte asemanatoare cu privire la multe aspecte din viata.

Compatibilitatea emotionala
Pe langa gandit, oamenii simt. Le plac, le displac sau chiar urasc unele lucruri, fiinte sau comportamente. Aceste gusturi oamenii le pot impartasi sau nu. Intre doua persoane se naste aceasta compatibilitate cand in cele mai multe cazuri au aceleasi sentimente fata de un anumit lucru.

Compatibilitate comunicationala

Comunicarea este una dintre cele mai importante activitati in orice domeniu. In cuplu insa conteaza mult mai mult. Pentru a putea comunica si relationa cu cineva, omul trebuie sa inteleaga conceptul de comunicare in general. Pe scurt, s-a concluzionat ca doi oameni sunt compatibili din punct de vedere comunicational daca le ia aceeasi perioada de timp sa raspunda la o intrebare.

Compatibilitatea sexuala
Este cel mai inselator tip de compatibilitate deoarece atractia sexuala poate fi impartita in atractia fizica si admiratia estetica. O persoana frumoase ne face sa ne dorim sa stam in preajma ei cat mai mult. Daca ceva din comportamentul sau aspectul ei ne da de inteles ca ar putea exista un contact fizic, acest lucru ne trezeste interesul si atractia sexuala.Cel mai la indemana test de compatibilitate sexuala: daca va doriti sa faceti dragoste in acelasi timp si daca va face placere contactul fizic cu celalalt, in mod cert exista o potrivire.

Daca unul dintre aceste aspecte nu este indeplinit exista riscul ca un cuplu sa nu aiba viata lunga. Pentru ca degeaba exista o comunicare impecabila, daca la capitolul sex, viata in doi stagneaza; degeaba viata sexuala va duce pe culmile placerii daca intre parteneri nu exista comunicare.