Cate buchete, atatea semnificatii: trandafirii rosii sunt florile cele mai pline de insemnatate!

Detalii

CategoriiShoping
Taguribuchete flori
Ultima actualizareLuni 13 martie 2023
Vizualizari91

Voteaza & Distribuie

Descriere

Sentimentele intense si iubirea pasionala isi gasesc una dintre cele mai frumoase si elegante cai de exprimare prin oferirea unui buchet de trandafiri rosii. Pe langa aspectul superb si mireasma deosebita, aceste flori poarta si mesaje ascunse, pe care le poti descifra daca afli legendele despre aparitia lor.

Cele mai frumoase legende despre aparitia trandafirilor

Grecii antici credeau ca primele roze au aparut in urma povestii tragice de iubire dintre Afrodita, zeita dragostei si a frumusetii, si Adonis, un tanar vanator nespus de chipes. Pasiunea lor a starnit mania zeului razboiului, Ares, care s-a transformat intr-un mistret si l-a ranit de moarte pe tanar.

Din sangele lui, udat de lacrimile de durere ale Afroditei, au aparut, pentru prima data in lume, trandafiri rosii. Povestea lor nu se opreste insa aici, ci a continuat si dupa ce tanarul a ajuns pe taramurile imparatiei de sub pamant a lui Hades. Prin urmare, oferirea unui astfel de buchet este indiciul unei iubiri atat de puternice, incat nu mai tine cont de nimic altceva si este gata sa depaseasca orice obstacol i-ar aparea in cale.

Romanii puneau aparitia florilor tot pe seama povestii de dragoste pe care zeita frumusetii - cunoscuta de ei sub numele de Venus - a trait-o cu un pamantean. Afland ca impotriva iubitului se tese un complot, Venus a fugit sa il avertizeze, fara a mai avea timp sa se incalte.

Pe drum, ea s-a intepat intr-un tufis si, chiar daca a inceput sa sangereze, si-a continuat drumul. Insa sangele unei astfel de fiinte nemuritoare avea proprietati miraculoase, astfel incat tufisul respectiv, pana atunci plin numai de spini, s-a acoperit de trandafiri rosii. Legenda vorbeste despre sacrificiile de care sunt capabili indragostitii si despre uriasa putere de transformare a celui mai puternic sentiment din lume.

Primii crestini credeau ca, in zilele fericite de dupa creatia lumii, Paradisul era impodobit cu tufe de trandafiri lipsiti de spini. Tepii au aparut abia dupa ce primii oameni au cedat ispitei si au fost alungati din Gradina Edenului.

Cu toate acestea, frumusetea florilor le aminteste permanent de clipele fericite din trecut, pe care cei merituosi le vor trai din nou, in Paradisul ceresc. Oferirea lor reprezinta deci un semn de incredere ca tot ceea ce a fost bun nu poate niciodata sa piara si ca viitorul va fi fericit.

Ce buchete de trandafiri rosii poti sa oferi?

Floraria online iMod Flowers din Bucuresti iti ofera ocazia de a darui buchete superbe, care vor vorbi atat despre o iubire demna de vechii zei, cat si despre o frumusete care merita sa impodobeasca gradinile Paradisului.

Poti alege buchete formate din 9, 11, 13, 21, 35 sau chiar 51 de trandafiri, dar in acelasi timp este posibil sa combini frumusetea rozelor cu alte tipuri de flori, precum hortensii, lalele sau liliac. Ai chiar si posibilitatea de alege aranjamente florale personalizate, cu design unic si combinatii care te reprezinta cel mai bine. Astfel, vei transmite un mesaj de iubire mai puternic decat daca ai fi rostit mii de cuvinte.

Exprima-ti sentimentele printr-un buchet de trandafiri rosii livrat de iMod Flowers! Mesajul florilor nu va da niciodata gres!