Castele faimoase

Castele faimoase

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriConstructii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari12213

Voteaza & Distribuie

Descriere

Castelul Neuschwanstein


Castelul se afla in regiunea Bavaria, din Germania. Acesta este cel mai faimos castel din intreaga lume. Asezat pe varful muntelui, a fost un proiect al regelui Ludwig al II-lea (numit adesea Ludwig Nebunul). Fundatia de piatra a castelului a fost asezata in 1869 si a marcat inceputul constructiei. Castelul a fost terminat in 1880, iar regele Ludwig s-a mutat aici in 1884.


Castelul Neuschwanstein


Castelul Neuschwanstein


Castelul este una dintre cladirile unice ale lumii si este luat serios in considerare sa fie inclus in cele 7 minuni ale lumii moderne, alaturi de Statuia Libertatii sau Marele Zid Chinezesc.


Castelul Krak des Chevaliers


 Krak des Chevaliers


Fortareata cavalerilor


Krak de Chevaliers inseamna Fortareata Cavalerilor. Este situata in Siria si este putin cunoscuta, cu toate ca este un castel ce a jucat un rol important in timpul cruciadelor. Este ridicat intr-un loc strategic si are o istorie lunga a asediilor.


Castelul Windsor


Castelul Windsor


Castelul Windsor


Castelul se afla pe Raul Tamisa, in Anglia. Acesta este un castel ce sintetizeaza cuvantul "roialitate" si este cel mai faimos dintre toate castelele locuite in prezent (Regina Elisabeta a II-a traieste in Castelul Windsor). Este mai mult decat o locuinta de lux a unui rege sau a unei regine. Castelul are o istoria lunga. A fost reconstruit si de-a lungul secolelor i s-au adaugat cladiri, primul castel construit de catre William Cuceritorul fiind din lemn . Castelul a evoluat cu trecerea timpului, ajungand de la un loc de atac la unul de aparare si in final la un loc unde familia regala traieste.


Castelul Edinburgh


Castelul Edinburgh


Castelul Edinburgh


Castelul Edinburgh este cel mai faimos si vizitat castel din Scotia si este construit pe ramasitele unui alt castel. Ramasitele unei asezari in acest loc dateaza din anul 900 I.Hr. si abia in secolul 11 d.Hr. a fost construit primul castel aici. Daca ne gandim la Inima Neinfricata sau la William Wallace, ne imaginam un astfel de castel.


Castelul Blarney


Castelul Blarney


Castelul Blarney


Situat in Irlanda, castelul are 600 de ani vechime si este celebru mai ales din cauza ca aici se afla Piatra Blarney. Aceasta piatra este legendara piatra a elcoventei. Saruta aceasta piatra si niciodata nu iti vei mai pierde cuvintele.


Castelul Urquhart


Urquhart


Castelul Urquhart


Castelul Urquhart se afla in Loch Ness in Scotia. Se crede ca exista din secolul al 13-lea. Acest castel are o lunga si povestita istorie si este direct implicat in povestea ce a dus la filmul "Inima Neinfricata". Castelul a fost cucerit de catre Edward I al Angliei, apoi recucerit de catre Robert Bruce. De-a lungul secolelor, Urquhart a fost asediat de multe ori.


Chateau Gaillard


Castelul Gaillard


Castelul Gaillard


Castelul Gaillard a fost castigat de catre Richard Inima de Leu in urma participarii la Cruciade. A fost asediat si cucerit de francezi in anul 1204.