Cartea Judecatorilor de Tatiana Niculescu Bran la Polirom

Detalii

CategoriiCultura
TaguriLiteratura
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari1672

Voteaza & Distribuie

Descriere
Cartea Judecatorilor de Tatiana Niculescu Bran la Polirom
Cartea Judecatorilor, povestea procesului si a reconstituirii dosarului penal despre cazul Tanacu, un caz complicat, descris de Tatiana Niculescu Bran pe baza propriilor investigatii, a aparut intr-o noua editie, revazuta, in colectia „Ego.Proza" a Editurii Polirom, si in format digital.
Un act de restituire romanesca a unui univers religios bintuit de frica si vinovatie, Cartea Judecatorilor vine in continuarea romanului Spovedanie la Tanacu, aparut de asemenea la Polirom (editia a II-a, revazuta, 2012; editie de buzunar, 2013).
Spovedanie la Tanacu, publicat deja in Italia, a inspirat filmul Dupa dealuri (Beyond the Hills), in regia lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012.
Tatiana Niculescu Bran a absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, sectia romana de la Londra. Intre 2004 si 2008 a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti.
In 2006 a publicat primul roman nonfiction din literatura romana, Spovedanie la Tanacu, urmat, in 2007, de Cartea Judecatorilor.
Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piesa de teatru. Spovedanie la Tanacu a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban.
In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru Brancusi contra SUA, o abordare inedita a celebrului proces cu acelasi nume intentat de Brancusi statului american in 1926.
La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat romanele Noptile Patriarhului (2011) si In Tara lui Dumnezeu (2012).