Care sunt principalele caracteristici ale unui distrugator de documente?

Detalii

CategoriiIT
TaguriRomania
Ultima actualizareJoi 14 noiembrie 2019
Vizualizari1116

Voteaza & Distribuie

Descriere

Confidentialitatea actelor, contractelor si a oricaror documente de acest tip este importanta atat pe durata valabilitatii acestora, cat si dupa expirarea lor. Majoritatea documentelor, fie ca este vorba de facturi, state de plata sau contracte semnate de o anumita firma, contin atat date personale, cat si clauze confidentiale.

Aici intra atat date precum numele, prenumele, numarul de telefon si adresa de e-mail, dar si adresa fizica, salariul, anumite diagnostice medicale, clauze de reziliere etc. Din acest motiv, in cazul in care un astfel de document isi pierde valabilitatea, el trebuie distrus, pentru a nu compromite datele sensibile din cuprinsul sau. Cea mai eficienta solutie in acest caz este reprezentata de achizitionarea unui distrugator de documente.

Un distrugator de documente este un aparat care intra in categoria "Tehnica de birou" si care taie documentele in sute, poate chiar mii de bucati, de dimensiuni milimetrice. Astfel, nu exista absolut niciun risc ca acestea sa mai poata fi reconstituite sau sa redevina lizibile.

Un magazin online profesionist din domeniu, asa cum este OfficeClass, lider pe piata romaneasca de birotica, papetarie si mobilier de birou, pune la dispozitia clientilor sai, atat persoane fizice, cat si juridice, numeroase modele de distrugator documente. Acestea se deosebesc intre ele prin numeroase caracteristici, de la tipul si capacitatea de taiere, la volum si nivelul de securitate.

Iata, in continuare, principalele caracteristici ale modelelor de distrugator de documente din oferta OfficeClass:

1. Tipul de taiere. In functie de acest criteriu, exista aparate care taie hartiile dupa metoda strip cut (tip fasie), cross cut (tip confetti) si micro cut (in particule foarte mici). Majoritatea distrugatoarelor de documente folosesc metoda cross cut, intrucat bucatile de tip confetti sunt cel mai greu de reasamblat, insa exista si modele care utilizeaza metoda micro cut, din motive de securitate sporita.

2. Capacitatea de taiere. Cele mai simple modele au o capacitate de taiere de 1-9 coli, iar cele mai performante ajung pana la 700-799 de coli. Trebuie precizat ca aceasta capacitate se refera la numarul de coli cu care aparatul poate fi alimentat la o singura incarcare. Mai mult, in oferta OfficeClass exista si distrugatoare de documente care se realimenteaza automat.

3. Volumul cosului. Fiecare distrugator de documente este echipat cu un cos rezidual, al carui volum difera de la 5-15 litri, in cazul modelelor basic, la 101-145 de litri, in cazul dispozitivelor cu o performanta ridicata.

4. Nivelul de securitate. Acesta variaza de la 1 la 6, in functie de mai multe criterii, printre care modalitatea si viteza de taiere, dar si alte functii importante, cum ar fi blocarea teancului de hartie impotriva accesului neautorizat. Majoritatea modelelor au nivelurile de securitate 3 si 4, insa exista si dispozitive cu nivelul 6, al caror pret ajunge la cateva mii sau chiar zeci de mii de lei.

In oferta OfficeClass, se regasesc modele de distrugator de documente de la numeroase branduri renumite la nivel international: Dahle, Fellowes, Kobra, Pelikan si Rexel. Mai mult, producatorul tau preferat de articole de papetarie, birotica si mobilier de birou desfasoara constant numeroase promotii la toate produsele sale, inclusiv cele din categoria "Tehnica de birou".