Caravana filmului romanesc la Braila

Detalii

CategoriiRegional
TaguriBraila
Ultima actualizareJoi 11 august 2022
Vizualizari306

Voteaza & Distribuie

Descriere

Ca în fiecare an, programul propus de Primăria Municipiului Brăila pentru Zilele Municipiului Brăila (sărbătoare care se derulează, anul acesta, în perioada 10 – 15 august) este unul variat și se adresează publicului de toate vârstele, cu spectacole pentru toate gusturile, de la concerte susținute de artiști renumiți precum Carla’s Dreams, Spike, Emaa sau Nicu Alifantis, la recitalurile susținute artiști români și străini în cadrul Festivalului Internațioanl de folclor „Lină Chiralină” și până la spectacole de teatru sau filme pentru copii sau parada navelor militare și civile pe 15 august, de Ziua Marinei Române. Programul se încheie în seara de 15 august, pe Faleza Dunării, cu un spectacol de lasere și artificii.

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” va fi prezentă și anul acesta la Zilele Municipiului Brăila, cu filme pentru copii, care au încântat și au bucurat copilăria multora dintre părinții de astăzi. Proiecțiile vor avea loc în Parcul Monument, în serile de 12 și 13 august, cu începere de la ora 20.30.

În prima seară a „Caravanei filmului românesc” la Brăila, micuții spectatori sunt invitati să se bucure, alături de părinți și bunici, de aventurile și cântecele din filmul „Veronica se întoarce”, regia: Elisabeta Bostan. Alături de Lulu Mihăescu (Veronica), Margareta Pâslaru sau Dem Rădulescu, spectatorii o vor vedea pe brăileanca Vasilica Tastaman, în rolul șiretei Vulpi.

A doua seară de film dedicată copiilor oferă un prilej de amuzament pentru spectatorii care vor alege să urmărească aventurile lui Nică și ale Smărăndiței, în nemuritorul film regizat de Elisbeta Bostan – „Aminitiri din copilărie”.

***
Programul Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale la Brăila este următorul:

PARCUL MONUMENT
12 și 13 august 2022


Vineri, 12 august, ora 20.30: VERONICA SE ÎNTOARCE
Regia: Elisabeta Bostan; Scenariul: Vasilica Istrate, Elisabeta Bostan;
Cu: Dem Rădulescu, Margareta Pâslaru, Lulu Mihăescu, Vasilica Tastaman
(film muzical/ 1973 / 84 min.)


Sâmbătă, 13 august, ora 20.30: AMINTIRI DIN COPILĂRIE
Scenariul şi regia: Elisabeta Bostan;
Cu: Ştefan Ciobotăraşu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruţ
(aventuri / 1964 / 68 min.)