Fundatia VIER PFOTEN Romania este dispusa sa inceapa proiectul gratuit de sterilizare a animalelor

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriBraila, Romania
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2661

Voteaza & Distribuie

Descriere

Fundatia VIER PFOTEN Romania este dispusa sa inceapa proiectul gratuit de sterilizare a animalelor fara stapan in orasul Braila cu conditia ca Primaria Braila sa inceteze atat scriptic cat si faptic colaborarea cu APAM Horez

BUCURESTI, 28.08.2008. Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN Romania este dispusa sa inceapa proiectul gratuit de sterilizare a animalelor fara stapan in orasul Braila cu conditia ca Primaria Braila sa inceteze atat scriptic cat si faptic colaborarea cu APAM Horez, deoarece activitatea desfasurata de APAM Horez, care se ocupa in prezent de ecarisaj in orasul Braila, contravine in mod categoric principiilor si proiectelor derulate de VIER PFOTEN.

Discutiile premergatoare acestui raspuns din partea VIER PFOTEN s-au desfasurat in orasul Braila in data de 14.07.2008 intre Primaria Braila si reprezentantii VIER PFOTEN, ocazie cu care noul Primar al Orasului Braila a decis sa continue colaborarea cu APAM Horez, desi activitatea acestei institutii s-a desfasurat si anterior in conditii incompatibile cu principiile protectiei animalelor.

In aceste conditii, Fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN Romania, a transmis Primariei Braila raspunsul sau oficial, in data de 05.08.2008 informand ca fundatia este dispusa sa inceapa programul gratuit de sterilizare a animalelor fara stapan in Braila, cu conditia ca Primaria Braila sa inceteze atat scriptic cat si faptic colaborarea cu APAM Horez.

Conform ofertei facute de fundatia VIER PFOTEN Romania, fundatia urma sa efectueze gratuit prinderea sterilizarea, deparazitarea, vaccinarea antirabica, identificarea, inregistrarea si returnarea in comunitate a cainilor fara stapan. In schimbul acestor servicii, Primaria Municipiului Braila era obligata sa garanteze faptul ca angajatii, contractorii si subcontractorii sai nu vor initia actiuni de ucidere sau maltratare a cainilor fara stapan si ca vor inceta colaborarea cu APAM Horez.

In masura in care acest lucru nu este posibil datorita clauzelor contractuale, Fundatia VIER PFOTEN este deschisa reinceperii negocierilor cu Primaria Braila, in momentul incheierii contractului amintit.

De asemenea, in septembrie 2006 VIER PFOTEN a oferit Primariei Braila posibilitatea derularii unui program de sterilizare gratuita a cainilor fara stapan, in baza unui contract, insa Primaria Braila a abandonat tratativele motivand ca a concesionat aceste servicii unei organizatii locale de protectia animalelor.


Despre Proiectul pentru sterilizarea animalelor fara stapan, Stray Animal Care

Proiectul pentru sterilizarea animalelor fara stapan, Stray Animal Care, este un proiect pe care VIER PFOTEN l-a desfasurat si il desfasoara in mai multe tari care se confrunta cu un numar mare de animale fara stapan (Bulgaria, Grecia, Italia etc.), ca solutia cea mai eficienta si umana pentru rezolvarea situatiei animalelor fara stapan.

In Romania, proiectul s-a desfasurat incepand din 2002, in diferite orase, precum Busteni, Cluj, Focsani, Galati, Sinaia, Sighisoara, litoral (Limanu, 2 Mai sau Vama Veche) etc.

In perioada 2002 – 2006, prin proiectul CCR au fost sterilizati numai in Romania 35 000 animale fara stapan (caini si pisici).


Despre VIER PFOTEN in Romania

Biroul din Romania al VIER PFOTEN a fost infiintat in anul 2000. Printre cele mai cunoscute proiecte desfasurate pana in prezent se afla „Caini pentru oameni", „Copii invata sa protejeze animalele", infiintarea si logistica pentru clinica mobila din Romania (proiect dedicat animalelor fara stapan) si campania „Cainii simt oamenii. Oamenii ce simt?"


Despre VIER PFOTEN

VIER PFOTEN este o organizatie internationala pentru protectia animalelor avand birouri in Austria, Germania, Olanda, Elvetia, Romania, Bulgaria, Africa de Sud, Anglia si Ungaria, dar care isi desfasoara activitatea oriunde in lume animalele au nevoie de ajutor.

VIER PFOTEN lupta pentru respectul fata de toate formele de viata, pentru acceptarea faptului ca animalele sunt fiinte cu trairi proprii si care au dreptul de a trai potrivit necesitatilor lor.