Caracteristicile selectorului de cereale perfect

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriAgricultura, cereale, selector de cereale
Ultima actualizareJoi 22 iunie 2017
Vizualizari1302

Voteaza & Distribuie

Descriere

Un selector cereale iti poate oferi o multime de avantaje si te poate ajuta sa economisesti timp in agricultura. Cu ajutorul sau poti sa separi partile rele de partile bune ale cerealelor, poti sa separi diverse tipuri de seminte intre ele si te bucuri de un confort mai mare. Pentru a achizitiona cel mai bun selector cereale insa, trebuie sa tii cont de o serie de reguli, care mai de care mai importante.

Care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le aiba selectorul de cereale perfect?

Un prim aspect trebuie sa prevada utilizarea pentru un numar cat mai mare de cereale. Chiar daca pentru moment ai nevoie de selector pentru a selecta graul, nu stii cand vei cultiva orz, secara, ovaz, porumb sau dovleac, asadar, selectorul trebuie sa fie potrivit pentru toate. Din fericire exista selectoare din ce in ce mai performante, care pot sa functioneze cu zeci sau site de plante. Structura selectorului este si ea foarte importanta. Este de preferat o structura realizata din metal, cum ar fi otelul sudat, insa vei gasi si selectoare cu structura ce include placi de lemn. Daca alegi o varianta cu placi de lemn, opteaza pentru mesteacan, deoarece este rezistent si face fata cu brio oricaror provocari.

Functionarea selectorului trebuie sa fie una cat se poate de simpla, lipsita de tensiune. Daca in cazul altor dispozitive este recomandata functionarea complexa, in cazul selectoarelor, simplitatea este cea care conteaza. Asigura-te ca functionarea este una corecta, lagarele au capacitate portanta mare iar sitele sunt de buna calitate. In functie de calitatea sitelor si de capacitatea portanta, poate fi decisa performanta de selectare. Nu ai nevoie de o performanta foarte mare daca ai o cultura foarte mica, insa este de preferat sa optezi pentru un selector cu capacitate de cel putin 2-300 de kg de cereale.

Printre elementele care conteaza la alegerea selectorului se mai numara si zgomotul pe care il produce atunci cand vantureaza, precum si puterea ventilatiei. Nu in ultimul rand, selectorul trebuie sa fie usor de folosit si sa aiba o garantie cat mai mare.

https://www.snec-cereale.ro