Boxele pentru depozitare: care este procesul de închiriere?

Detalii

CategoriiRegional
TaguriRomania
Ultima actualizareVineri 6 ianuarie 2023
Vizualizari399

Voteaza & Distribuie

Descriere

Deși relativ nou pe piața din România, conceptul self storage și-a dovedit în scurt timp utilitatea, iar popularitatea sa este în creștere. Acesta constă în închirierea de boxe pentru depozitare în regim de auto-servire, ceea ce înseamnă că persoanele fizice sau juridice care apelează la un astfel de serviciu au acces liber la aceste spații, bineînțeles, în schimbul unei taxe. Spuneam că interesul pentru serviciile self storage este în creștere, așa că am considerat util să prezentăm etapele care trebuie parcurse în vederea închirierii unei boxe pentru depozitare.

Stabilirea spațiului pentru depozitare potrivit


Dacă te-ai decis să apelezi la un astfel de serviciu, trebuie să știi din start că ai la dispoziție mai multe opțiuni pentru spațiile de depozitare. Acestea sunt de diferite tipuri, iar primul pas este alegerea variantei optime, care să corespundă cu nevoile tale. Astfel poți opta pentru boxe amenajate în containere maritime, pentru spații special construite în acest sens sau spații care au avut altă destinație și au fost transformate în boxe pentru depozitare.

Alegerea dimensiunii boxei


În această a doua etapă, trebuie să ții cont de lucrurile pe care vrei să le depozitezi, mai precis de dimensiunile acestora. Ar fi destul de complicat să te apuci să măsori fiecare obiect în parte, așa că poți folosi în acest sens un calculator de spațiu pus la dispoziție de furnizor. Pe baza cantității de obiecte care trebuie depozitate și a caracteristicilor acestora, calculatorul de spațiu îți va sugera dimensiunea optimă a boxei pe care urmează s-o închiriezi. Spre exemplu, o bicicletă necesită cel puțin 0,2 metri pătrați, o canapea 1,2 metri pătrați, iar pentru un palet de marfă vei avea nevoie de cel puțin 1,6 metri pătrați.

Găsirea celei mai bune zone de amplasare


Zona de amplasare este un alt criteriu important de care trebuie să ții seama când închiriezi o boxă pentru depozitare, iar găsirea celei mai bune variante depinde la rândul ei de o serie de alte detalii. Dacă urmează să depozitezi lucruri de care ai nevoie frecvent, e de preferat ca boxa să fie amplasată într-o zonă cât mai apropiată de cea în care locuiești, sau în care să poți ajunge relativ ușor. Pentru lucrurile care necesită depozitare pe termen îndelungat, este potrivită și o boxă aflată într-o zonă mai îndepărtată, mai ales dacă oferta este una mai avantajoasă. De asemenea dacă ai nevoie de un spațiu pentru depozitarea de mărfuri sau materii prime, boxa trebuie să fie amplasată într-o zonă care să permită accesul TIR-urilor care transportă bunurile respective.

Rezervarea spațiului


După ce ai găsit un spațiu potrivit, la dimensiunea optimă și în zona cea mai bună pentru tine, urmează pasul final, care constă în rezervarea boxei pentru depozitare și încheierea contractului de închiriere. În acest sens, trebuie să iei legătura cu furnizorul serviciului de închiriere, comunicându-i acestuia opțiunea pentru spațiul ales și perioada în care vrei să-l închiriezi. Apoi, veți stabili de comun acord detaliile contractului, veți semna actele necesare, iar la final vei primi cheia sau cardul de acces pentru boxa pe care ai închiriat-o.

Alte detalii de luat în considerare


Mulți furnizori oferă servicii adiționale, cum ar fi transportul și manipularea lucrurilor depozitate, sau închirierea de autoutilitare cu sau fără șofer, iar dacă ai nevoie de ajutor, e de preferat să apelezi la o firmă care oferă și astfel de servicii. De asemenea, trebuie să ții cont și de facilitățile disponibile în zonele în care sunt amplasate spațiile pentru depozitare, precum și de modul în care boxele sunt securizate și supravegheate. Este important să știi și în ce mod este permis accesul la boxele pentru depozitare, întrucât unii furnizori au stabilit un anumit program, în timp ce alții permit accesul non-stop.

După cum vezi, închirierea unei boxe pentru depozitare nu este deloc o procedură complicată, iar dacă ai nevoie de un astfel de spațiu, nu ezita să urmezi pașii descriși de noi!

Sursa foto: Unsplash.com