Botox sau fillere cu acid hialuronic pentru riduri? Ce ți se potrivește mai bine?

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriAcid hialuronic, botox, Injectari cu Acid Hialuronic, Injectari cu Botox
Ultima actualizareJoi 23 ianuarie 2020
Vizualizari989

Voteaza & Distribuie

Descriere

Tratamentele cu botox (toxina botulinică) și fillerele cu acid hialuronic sunt cele mai frecvente tratamente faciale minim invazive de combatere a semnelor de îmbătrânire ale pielii. Deoarece sunt proceduri injectabile, adesea se face o mare confuzie și se crede că mecanismul de acțiune al celor două în procedurile de înfrumusețare este același, dar lucrurile nu stau deloc așa. De exemplu, multe femei cer, în mod eronat, volumizarea buzelor cu Botox.

Ce este botox-ul?


Botoxul (toxina botulinică, în termeni medicali) este un blocant neuromuscular care șterge efectele îmbătrânirii prin corectarea ridurilor. Mușchiul injectat nu se mai poate contracta, ceea ce face că ridurile să se relaxeze și să se estompeze considerabil. Practic, toxina reduce activitatea musculară care determină formarea de riduri noi între sprâncene, pe frunte și în jurul ochilor, în zona laba găștii. Rezultatele se văd după 10 - 14 zile și durează, în funcție de caracteristicile individuale, între 4 și 8 luni.

Care sunt beneficiile botox-ului?

 • efect spectaculos asupra ridurilor din treimea superioară a feței
 • relaxează mușchii și liniile fine;
 • previne apariția de noi riduri sau adâncirea celor deja existente;
 • reduce vizibil ridurile "laba găștii", ridurile de mirare sau cele provocate de încruntare;
 • subțiază conturul facial, „slimming face” prin injectare în maseteri
 • corectează zâmbetul gingival pentru că multe persoane sunt complexate de faptul că gingia se observă ușor atunci când zâmbesc.
 • ține sub control hiperhidroza, adică transpirația în exces.

Ce este acidul hialuronic?


Acidul hialuronic se găsește în mod natural în corpul uman, mai ales în cartilaje și piele, jucând un rol important în hidratarea țesuturilor, fermitatea și elasticitatea pielii. Odată cu înaintarea în vârstă, producția naturală de acid hialuronic scade, motiv pentru care industria cosmetică a descoperit un procedeu de extracție a acestei molecule și a dezvoltat în timp tehnici moderne de producere a mai multor tipuri de acid hialuronic.

Injectarea cu acid hialuronic este o tehnică estetică folosită pentru a reda volumul pierdut din cauza îmbătrânirii sau pentru a netezi ridurile de repaos. Procedura își propune să remodeleze și să redefinească contururile feței - bărbia, maxilarul, nasul și pomeții - și să trateze ridurile profunde, precum pliurile nazolabiale și celebrele cearcăne întunecate din jurul ochilor. Acidul hialuronic acționează ca un burete care reține apa la nivelul pielii, păstrând-o fermă 3 - 18 luni, în funcție de vâscozitatea produsului și de particularitățile personale. Acidul hialuronic îmbunătățește vizibil forma buzelor sau a pomeților adăugând formă, structură și volum, dar face minuni și când vine vorba de buze deshidratate, inegale, fără contur sau care prezintă semne de îmbătrânire.

Care sunt beneficiile acidului hialuronic în estetică

 • efect de rejuvenare și de lifting (ridicare) al feței;
 • previne uscarea pielii;
 • ajută la remodelarea conturului facial, „contouring therapy” și redă volumul pierdut;
 • are rezultate extraordinare în mărirea sau corectarea formei buzelor;
 • hidratează și menține elasticitatea pielii, îi îmbunătățește textura;
 • protejează împotriva radicalilor liberi.

Procedurile au rezultate diferite și pot fi folosite în completare, în funcție de nevoile fiecărei persoane și de recomandarea medicului specialist. Atunci când avem un șanț, denivelări și adâncituri inestetice pe care vrem să le umplem, punem acid hialuronic, atunci când vrem să relaxăm, punem botox.

Multă lume speră ca va face ceva definitiv și va scuti bani și chin dar specialiștii care se respectă recomandă pașii mici, deoarece deseori, mai puțin înseamnă mai mult! Nici acidul hialuronic nici botoxul nu creează "dependență", pielea noastră revine la forma dinainte de injectare. Așa-zisa " dependență" este simpla nevoie a femeilor de a fi mereu frumoase, cu un aspect relaxat, natural și odihnit.

Dacă nu îți place să se observe trecerea timpului pe chipul tău, vino la SKiN MedSpa București și beneficiază de specialiști dedicați, de cele mai avansate tehnologii și dispozitive medicale din domeniul esteticii, de fillere de calitate, folosite în clinicile de top din întreaga lume, dar mai ales de respect, grijă față de orice pacient și prețuri prietenoase!