Blitz sau lumină continuă: care sunt diferențele?

Blitz sau lumină continuă: care sunt diferențele?

Detalii

CategoriiRegional
TaguriFotograf
Ultima actualizareVineri 20 ianuarie 2023
Vizualizari134

Voteaza & Distribuie

Descriere

Vrei să realizezi în studio fotografii profesionale, de un înalt nivel calitativ și artistic? Îți trebuie aparate foto performante și sursele de lumină potrivite la fiecare ședință foto. Îți prezentăm în continuare cum să alegi blițuri de studio și lămpi cu lumină continuă, pentru utilizarea celor mai bune accesorii foto-video.

Cum folosești blițul de studio

Cu ajutorul kiturilor de blițuri reușești să declanșezi rapid lumina, la intensitate maximă. Faci freeze, adică “îngheți imaginea” și obții imagini artistice, mai ales în timpul ședințelor foto prelungite. Când utilizezi blițul în studioul foto, poți să modelezi lumina pe subiectul fotografiei și să creezi culori neutre. Lucrezi cu aparate foto setate la niveluri scăzute de ISO, așa că zgomotele sunt mult reduse.

Poți să setezi blițul pe mod auto sau în mod manual, pe trepte, de la 1/1 la 1/128. Dacă alegi să reglezi chiar tu intensitatea blițului, ai grijă să-l integrezi discret în ansamblul fotografiei, ca să nu fie prea evidentă prezența lui. Altfel se va observa tenta aspră a luminii artificiale, direct pe subiectul pozei. Blițul are o intensitate a luminii de modelare direct proporțională cu puterea (W) și o poți regla din potențiometrul montat pe partea laterală a blițului. Rotește blițul spre tavan sau spre un perete alb. Completează schema de lumini cu accesorii de difuzie și acordă atenție detaliilor, înainte să apeși butonul declanșator al camerei foto.

Cum utilizezi lumina continuă în studioul foto


Ca să beneficiezi de toate avantajele pe care ți le oferă un studio foto, utilizează sisteme de lumină continuă, în completarea schemei de blițuri. Astfel vei crea setup-uri de lumină de fundal, lumină de contur, lumină dură sau lumină moale. Completează setul de echipamente foto de studio cu lampă pentru poze, ca să obții lumină continuă, pe bază de LED-uri, o tehnologie modernă și eficientă. Vei crea în studio o luminozitate uniformă, agreabilă, ca să pui în valoare subiectul pe care-l fotografiezi.

Avantajele utilizării unor lămpi de lumină continuă se regăsesc și în caracteristici precum versatilitate, portabilitate, durabilitate. Le montezi ușor și poți să combini mai multe tipuri de lămpi circulare LED, lămpi LED pentru studio, monobloc LED și alte accesorii pentru lămpi foto-video.

Ai la dispoziție diverse reglaje de intensitate și temperatură. Kiturile profesionale de lămpi pentru lumină continuă au toate echipamentele de susținere și fixare de care ai nevoie pentru ședințe foto în studio. Astfel vei reuși să realizezi combinația optimă de blițuri și lumină continuă, pentru o distribuție uniformă și calitativă a luminii.

Sursa foto: Shutterstock.com