Biserica Sfantul Petru

Biserica Sfantul Petru

Detalii

CategoriiStiinta
TaguriConstructii
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5693

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cea mai mare biserica crestina, Biserica Sfantul Petru se inalta deasupra Vaticanului ca si mana lui Dumnezeu. Constructia Bisericii Sfantul Petru a inceput in 1506 si inca se pastreaza intacta si in ziua de azi. Arhitectul bisericii a fost Michelangelo, care insa nu a trait pana la sfarsitul constructiei.

Interiorul bisericii este o comoara. Aici gasesti tabloul Pieta al lui Michelangelo, durerea Fecioarei Maria esti surprinsa in geamuri. Biserica mai are si 45 de altare, incluzand altarul lui Bernini si Tronul Sfantului Peter, ale carui picioare le poti saruta daca doresti. Domul cladirii este cel mai mare din lume si este un omagiu adus Domului din Florenta. De la 115m de inaltime Roma intimideaza prin felul in care imprejmuieste piata Sfantul Petru. Tot de aici se poate vedea varful Sfantul Petru al Italiei, precum si apartamentele papale si Gradinile Vaticanului. Dedesubt, se pot vizita criptele Basilicii, locul de odihna a marilor conducatori catolici. Papi ce au trait acum sute de ani, precum si cei din secolul trecut au fost inmormantati aici.

Basilica Sfantul Petru a fost ridicata in situatii mai ciudate si a lansat fara sa vrea miscarea luterana. Dupa ce a mituit cardinalii pentru a ajune Papa, Julius II a inceput constructia bisericii nu din motive religioase, ci datorita faptului ca mormantul lui nu incapea in Biserica Constantinian. Constructia a avut nevoie de fonduri de bani, astfel ca bani din cutia milei din intreaga Europa au fost folositi. Acest lucru l-a suparat pe calugarul Martin Luther, ce a folosit acest prilej de nemultumire pentru a promova Reforma. Deci, in ciuda scopului initial de a reprezenta un simbol al maretiei ceresti, Biserica Sfantul Petru a dus la fragmentarea catolicismului.