Pielea artificiala este o alegere excelenta pentru a realiza genti, haine sau accesorii, deoarece este un material sustenabil care nu pune in pericol viata animalelor si este cu mult mai ieftin decat pielea adevarata. Site-ul metalo.ro ofera o gama foarte buna de piele artificiala la preturi pentru toti! Pielea artificiala sau sintetica este cunoscuta sub mai multe denumiri, iar una dintre ele este pielea artificiala.
Deci, ce este pielea artificiala exact? Constructia de piele artificiala se incadreaza in principal in doua categorii care includ clorura de polivinil (PVC-vinil) si poliuretan (PU). Este folosita in principal in haine din piele, canapele, tapiterii si huse pentru scaune. Jachetele din imitatie de piele sunt o alternativa excelenta la pielea naturala. Acestea sunt realizate folosind materiale artificiale care sunt tratate cu substante chimice pentru a da textura, culoarea si senzatia pielii reale. Exista diferite stiluri si modele de jachete din piele artificiala disponibile atat pentru barbati, cat si pentru femei. Datorita modului in care sunt proiectate aceste jachete din piele artificiala, au un model oarecum uniform si sunt mai rezistente la apa decat pielea naturala. Cu toate acestea, s-ar putea sa nu fie la fel de greu de purtat ca jachetele din piele naturala.
Avantajele pieilor artificiale
Pielea artificiala este de obicei mult mai ieftina si accesibila in comparatie cu pielea reala. Pielea artificiala este extrem de versatila si poate fi lustruita pentru a avea un finisaj lucios sau mat, conform cerintelor. In comparatie cu pielea reala, pielea artificiala necesita foarte putina intretinere. Pielea artificiala nu se sparge usor si este rezistenta la pete. Pielea artificiala nu se estompeaza usor si este, de asemenea, rezistenta la UV. Pielea artificiala este usor de lucrat atunci cand vine vorba de fabricatie si poate fi cusuta fara sudura.
Materialul din imitatie de piele este de obicei rezistent la pete si poate fi curatat cu usurinta doar cu o stergere cu o carpa neabraziva inmuiata in apa calduta. Cu toate acestea, daca pata este mai persistenta, este recomandat sa folositi apa si amestec de lichid de spalat pentru a indeparta pata. Curatarea trebuie facuta usor, iar carpa trebuie stransa inainte de curatare pentru a elimina solutia suplimentara. Lasati pielea artificiala sa se usuce la aer dupa ce a fost sters usor cu o carpa moale din fibre uscate. Asigurati-va ca sapunul este indepartat complet de pe suprafata inainte de a-l lasa sa se usuce la aer.
Pielea artificiala este de obicei usor de intretinut. Este suficient sa stergeti bine din cand in cand cu o carpa moale din fibre, inmuiata intr-o solutie de apa si detergent bland sau sapun lichid. Ajuta la indepartarea murdariei si a depunerilor de resturi de pe suprafata pielii artificiale.
Repararea imitatiei de piele nu este intotdeauna usoara, dar este posibila cu putin efort. Sunt disponibile kituri de reparatii din piele artificiala care au toate instrumentele impreuna cu instructiunile despre cum sa reparati pielea artificiala. In mod ideal, include utilizarea unui tampon abraziv sau a hartiei abrazive pentru a netezi zona care trebuie reparata. Odata netezita, zona deteriorata este reparata folosind vopsea pentru piele, un marker de aceeasi culoare ca pielea artificiala sau pielea artificiala de aceeasi culoare. Pensele pot fi folosite pentru a aplatiza suprafata, iar lustruirea din imitatie de piele poate fi folosita ulterior pentru a-i conferi un aspect finit si uniform.
Unul dintre cele mai semnificative beneficii ale folosirii pielii artificiale pentru a va decora casa este ca este mult mai accesibila decat pielea naturala. De fapt, puteti gasi de obicei piele artificiala la o fractiune din pretul pielii reale. Cu toate acestea, pentru ca arata exact ca pielea naturala, nu trebuie sa va sacrificati aspectul. De asemenea, inseamna ca ati putea sa cumparati mai mult material din piele artificiala si sa va ocupati de proiecte de decorare mai mari pe care s-ar putea sa nu vi le puteti permite daca ati folosi piele naturala.
Pentru iubitorii de animale, folosirea din piele artificiala in locul articolului autentic poate fi o problema. Materialul din imitatie de piele este sintetic si produs intr-o fabrica. In productia sa nu se folosesc parti de animale, astfel incat niciun animal nu este ranit in timpul productiei. Drept urmare, va puteti bucura de aspectul elegant si atractiv al pielii fara sa va simtiti vinovat.
Materialele din imitatie de piele, cum ar fi vinilul, sunt ideale pentru a fi folosite in mobilierul casei, deoarece necesita o intretinere redusa. De obicei, sunt rezistente la pete si la decolorare, asa ca nu trebuie sa va faceti griji pentru ele in preajma copiilor sau a animalelor de companie. Pielea artificiala este, de asemenea, usor de curatat si, de obicei, poate fi stearsa cu o carpa si apa calda. Spre deosebire de pielea naturala, aceasta nu retine umezeala, asa ca nu trebuie sa va faceti griji ca articolele din piele artificiala se deformeaza sau crapa.
Deoarece pielea artificiala este facuta de om, are un aspect consistent pe tot materialul. Pielea naturala are adesea un aspect pestrit, care este adesea ideal pentru a crea articole distincte. Cu toate acestea, daca doriti un aspect uniform, pielea artificiala este o optiune mai buna, deoarece toate piesele realizate din material vor avea acelasi aspect. In plus, deoarece pielea artificiala este un material sintetic, poate fi vopsita intr-un curcubeu de culori. Daca vreti sa iti tapitati otomanul in roz aprins, mov sau turcoaz, veti putea gasi un material din imitatie de piele in nuanta ideala.