Aura Dione

Aura Dione

Detalii

CategoriiCultura
TaguriMuzica
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari5601

Voteaza & Distribuie

Descriere

Aura Dione (Maria Louise Jønsen) este o cantareata si compozitoare daneza nascuta la 21 ianuarie 1985, cu origini franceze, spaniole, daneze si feroeze. In 2008 si-a lansat albumul de debut "Colombine", prin care a demonstrat ca este o compozitoare de muzica si de versuri extrem de talentata dar si o cantareata cu o voce incredibila. Albumul s-a vandut pana in 2011 in peste 100.000 de copii in lumea intreaga. Cel mai important single de pe album, "I Will Love You Monday" a reusit sa domine topurile europene, vanzandu-se in peste 300.000 de exemplare.Aura Dione

Aura Dione, compozitoare si cantareata daneza
Viata personala

Aura Dione s-a nascut cu numele de Maria Louise Jønsen la 21 ianuarie 1985 la Copenhaga, Danemarca. Tatal sau de origini daneze si spaniole si mama sa de origini feroeze si franceze i-au dat o educatie muzicala aleasa inca de cand era mica. Parintii sai i-au compus primul cantec la varsta de doar 8 ani.


Parinti sai au fost hippioti si au navigat mult pe oceanele lumii cu Aura pana la varsta de 7 ani, cand s-au stabilit la cu fiica lor la Bornholm. Aici a inceput si absolvit Aura Dione scoala primara si gimnaziul, pentru ca pentru liceu sa se mute in Australia, pentru a gasi inspiratie pentru muzica sa de la aborigeni. Astfel a ajuns sa scrie cantecul "Something for Nothing".
Aura Dione

Aura Dione in videoclipul piesei Geronimo
Cariera muzicala

Aura Dione a debutat in 2007 cu single-ul "Something for Nothing" dar s-a remarcat si cu "Song for Sophie", ambele piese fiind prezente pe albumul de debut "Colombine", lansat in 2008. Cu acest album Aura cunoaste un succes neasteptat si se lanseaza pe plan international iar single-ul "I Will Love You Monday" devine hit in mai multe topuri europene.Aura Dione

Aura Dione este atenta la imaginea sa
Cel de-al doilea album al sau se numeste "Before the Dinosaurs" si a fost lansat pe 4 noiembrie, 2011. Primul single lansat se numeste "Geronimo", a fost compus de David Jost s a devenit cel mai defuzat hit din topurile germane. In acelasi an Aura a castigat European Border Breakers Award, un premiu pentru succesul international dobandit de tanara cantareata pana in acel moment.
Aura Dione

Aura Dione
Cantecele de pe "Before the Dinosaurs" au fost scrise si co-produse de David Jost (Lady Gaga, Limp Bizkit, Keri Hilson, Tokio Hotel), Rock Mafia si Rick Nowels, castigator al mai multor premii Grammy (Madonna, Nelly Furtado, Dido, Jewel, Colbie Caillat). Aura Dione a mai lansat un al doilea single, "Friends", care face parte tot din albumul "Before the Dinosaurs". Datorita talentului Aurei dar si a colaborarii sale cu personalitati marcante din showbiz-ul american, piesa "Friends" a ajuns foarte repede pe primele pozitii in mai multe topuri europene reprezentand al treilea hit difuzat la radio al Aurei Dione.Avand o personalitate artistica extrem de bine conturata dar si un perfectionism innascut, Aura Dione supervizeaza cu multa grija fiecare aspect al carierei sale, fie ca e vorba de muzica, versuri, clipuri video, concerte sau sedinte foto.