Astrologia egipteana

Astrologia egipteana

Detalii

CategoriiStiinta
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari7118

Voteaza & Distribuie

Descriere

horoscop egipteanDesi astrologia este considerat in mare masura, o pseudo-stiinta, este interesant de remarcat ca s-a dezvoltat intr-un mod similar cu stiintele legitime, fiind teoretizata constant, testata si revizuita. Sistemul elenistic zodiacal care e format din douasprezece semne a fost influentat, in multe feluri, de astrologia egipteana.


Despre astrologia egipteana

Egiptul de azi are propria sa forma de astrologie, care seamana in mare masura cu forma clasica greco-romana. Exista site-uri si astrologi care folosesc data nasterii unui individ pentru a determina care zeu egiptean ii domina si ii influenteaza psihicul. In multe cazuri, profilul subiectului astrologic este paralel si foarte apropiat de zodia occidentala, ceea ce nu este o surpriza prea mare. Astrologia vestica are multe legaturi cu astrologia egipteana si babiloniana. Horoscopul chinezesc este usor mai independent in abordare deoarece sunt folosite diferite animalele pentru a interpreta rezultatele similare.Primii astrologi egipteni erau preoti baru, care traiau in Egipt si erau sfatuitorii regilor si ai persoanelor importante din stat. In acele vremuri, era un lucru obisnuit ca oamenii sa se inchine si sa divinizeze entitatile planetare, cum ar fi soarele, luna si alte planete, in special Venus, cunoscute in acel moment. Se considera ca aceste planete erau influentate de zei sau chiar ca erau zeii insisi, iar preotii baru citeau cerul frecvent pentru a determina mersul evenimentelor viitoare. Prin urmare, Egiptul nu era diferit de alte culturi care angaja astrologi pentru dezvelirea misterelor universului.


Rolul lui Ptolemeu

Sistemul egiptean de astrologie nu era nici pe departe la fel de complex ca astrologia moderna, deoarece nu se dezvoltase inca la un astfel de nivel. Influenta invadatorilor si a culturilor din jur, impreuna cu anumite precepte astronomice noi, ar fi ajutat astrologia egipteana sa avanseze. Unul dintre cei mai mari contribuitori a fost un matematician alexandrin pe nume Claudius Ptolemeu. Pana la momentul in care Ptolemeu si-a facut aparitia, cultura egipteana era deja puternic influentata de greci elenistici si, mai tarziu, de ocupatia romana.Ptolemeu este renumit pentru mai multe lucrari, cea mai influenta dintre ele fiind Tetrabiblos, o lucrare in patru volume prin care isi prezenta si transmitea cercetarile sale astronomice si opiniile astrologice. Ptolemeu a identificat stele si constelatii, dar munca lui astrologica este notabila pentru clasificarea diferitelor influente pe care unele alinieri planetare specifice le-au avut asupra evenimentelor si oamenilor. In aceasta lucrare, aspectele si unghiurile astrologiei moderne isi au originea. Ptolemeu a postulat, de asemenea, idei cum ca planetele insele sunt responsabile pentru anumite energii si efecte asupra unor tari si persoane. Munca lui este foarte teoretica, dar este usor de urmarit cum s-au transformat ideile sale si cum au influentat astrologia vestica.Din pacate, Ptolemeu sustinea ideea ca universul se invartea in jurul Pamantului. Aceasta ipoteza falsa a fost suficienta pentru a afecta domeniul astronomiei si a fost nevoie de secole pentru ca comunitatea stiintifica sa poata remedia astfel de afirmatii. Totusi, activitatea lui Ptolemeu din Alexandria a fost fundamentala pentru astrologi.


Astrologia egipteana moderna

Oricine isi poate afla zeul patron, la o simpla introducere a datei de nastere pe un site de specialitate care ofera si horoscop egiptean. Forme simple de astrologie egipteana potrivesc anumite date cu un zeu egiptean si arata cum natura acestuia afecteaza psihicul unui individ. Spre deosebire de astrologia occidentala, care are perioade de influenta impartite in doisprezece intervale de aproximativ o luna, diviziunile timpului in astrologia egipteana poate avea trei sau patru entitati care guverneaza intr-o singura luna.


verifica-ti si horoscopul saptamanal