ARQUES finalizeaza achizitia Siemens and Office Communication Devices

Detalii

CategoriiEconomie
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4259

Voteaza & Distribuie

Descriere

ARQUES finalizeaza achizitia Siemens and Office Communication Devices

  • Compania a fost redenumita Gigaset Communications GMBH

  • Vanzatorul nr. 1 de telefoane cordless al Europei isi consolideaza pozitia incepand cu 1 octombrie

  • Se asteapta un profit semnificativ in cel de-al patrulea trimestru in urma acordului de vanzare

  • Tranzactie specifica ARQUES ce ofera un puternic potential de reorganizare

  • Imbunatatire a raportului de bilant ARQUES Group

Starnberg 01 octombrie 2008 – ARQUES Industries AG a incheiat tranzactia unei cote de capital de 80,2% pentru Siemens Home and Office Communication Devices Gmbh & co KG (SHC) din Siemens AG. In urma aprobarii tranzactiei de catre Biroul Cartelului European, tranzactia a intrat in vigoare incepand cu 1 octombrie 2008 (data la care a fost incheiat contractul). Siemens va continua sa detina 19,8% din subsidiara ARQUES.

Achizitia SHC reprezinta o tranzactie tipica ARQUES: un pret corect de achizitie, un potential sporit de valorificare. Am demonstrat inca odata reputatia noastra de partener de incredere fata de corporatiile ce vor sa se desprinda de subsidiarele lor. In cazul acestei tranzactii cel mai important punct a fost sa demonstram companiei Siemens ca suntem capabili sa oferim <<un camin potrivit-- pentru aceasta firma, ce a fost redenumita „Gigaset Communications", a declarat Dl. Michael Schumann, presedintele consiliului executiv Arques.

SHC isi schimba numele in Gigaset Communications

In concordanta cu aceasta tranzactie, SHC a fost redenumita Gigaset Communications GMBH. Noul nume al companiei reflecta pozitionarea de succes pe piata a numelui brandului – Gigaset – ca un sinonim pentru telefonia cordless. In Germania una din doua locuinte are un telefon cordless, iar in Europa, o casa din 5 este echipata cu un telefon cordless. Avand sediul central in München, Gigaset Communications reprezinta furnizorul nr 1 de telefoane cordless al Europei si, este unul din cei mai mari furnizori ai lumii din acest sector. Pe langa telefoanele Gigaset, printre produsele Siemens mai regasim si sisteme broadband sau de home entertainment. SHC a avut un profit de aproximativ 790 milioane de euro pentru anul fiscal 2007. Doua treimi din profitul companiei provin din vanzarile de telefoane cordless Gigaset. Cu 2100 de angajati in 17 tari, compania mentine o prezenta globala distribuindu-si produsele in aproximativ 70 de tari din lume. Cea mai mare locatie, cu aproximativ 1400 de angajati, este fabrica ultra-moderna din Bocholt.

Noi planuri de management pentru extinderea pozitiei de lider pe piata

Deasemenea, de la 1 Octombrie 2008, echipa de management a Gigaset Communications a fost intarita prin sosirea lui Oliver Apelt, responsabil de operatiuni. Dl Apelt va lucra impreuna cu directorii Jose Costa e Silva si Thomas Kresser. Ca Vicepresedinte de Operatiuni al companiei mama, ARQUES, Oliver Apelt, in varsta de 37 de ani, a detinut anterior functia de manager pentru subsidiara BEA ce apartine ARQUES Group.

Planurile management-ului ARQUES includ consolidarea si extinderea pozitiei Gigaset Communications ca lider de piata pe segmentul de pret premium. In acest scop, portofoliul de produse se va concentra pe liniile de business. Compania planuieste atat extinderea cat si o ascensiune targetata prin introducerea unui numar considerabil de inovatii la nivel de produs pe o serie de segmente, de exemplu Voice-over-IP. Pentru o pozitionare optima a produselor Gigaset pe piata, Arques are dreptul de a continua sa utilizeze numele brand-ului Siemens pentru urmatorii doi ani.

Raportul de bilant ARQUES s-a imbunatatit ca rezultat al acestei tranzactii

Raportul de bilant al ARQUES Group nu va fi afectat in mod negativ de aceasta tranzactie. Datorita pretului avantajos de achizitie si resurselor solide de capital, tranzactia va ameliora indicele de indatorare al companiei (proportia dintre capital propriu si imprumuturi). Tinta Gigaset Communications este de a isi mentine un nivel de profitabilitate sustenabila si de a genera un cash flow liber semnificativ.

Despre ARQUES

ARQUES Industries AG, Starnberg (www.arques.de) este un partener de incredere pentru companiile mari ce doresc sa se desprinda de subsidiarele lor si un specialist in reorientare ce se concentreaza pe achizitia si restructurarea activa a companiilor in situatii de criza. Prin intermediul propriei echipe si cu ajutorul resurselor personale, ARQUES cauta sa transforme astfel de firme in companii competitive si profitabile. ARQUES revitalizeaza potentialul de valoare adaugata ale subsidiarelor sale in beneficiul tuturor actionarilor respectand in acelasi timp sarcinile corelate de responsabilitate sociala. Actiunile ARQUES Industries AG sunt tranzactionate si listate pe primul segment standard al bursei din Frankfurt cu simbolul „AQU" (ISIN: DE 0005156004). In plus, capitalul ARQUES este parte din index-ul SDAX.

Gigaset Communications Austria GmbH este marca inregistrata a Siemens AG. Compania, cu sediul central in München, Germania, distribuie produse de calitate superioara sub brandul Siemens Gigaset. Protofoliul include retele fixe de telefonie, sisteme Voice over IP, routere, gateway-uri, solutii software, dar si sisteme WIMAX si produse home media. In Europa, Gigaset Communications este lider de piata pentru telefoanele DECT. Cea mai mare parte a productiei este realizata in Bocholt, Germania; aici sunt realizate si dezvoltate produsele Gigaset indeplinind cele mai stricte standarde de mediu si calitate.


Gigaset Communications Austria GmbH este o companie ARQUES Industries AG (www.arques.de).