Aparat de sudură MIG MAG - recomandări şi utilizări

Aparat de sudură MIG MAG - recomandări şi utilizări

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguriaparate de sudura
Ultima actualizareLuni 18 ianuarie 2021
Vizualizari252

Voteaza & Distribuie

Descriere

Cei care caută un aparat de sudură MIG MAG au ajuns în locul potrivit! Astăzi, acest tip de aparat de sudură este folosit în aproape orice aplicaţie din domeniul sudurii. Motivul? Procedeul de sudură MIG MAG ajută la obţinerea unei suduri de calitate într-un timp foarte scurt. Folosind un astfel de aparat, cordonul de sudură se protejează cu ajutorul unui gaz inert, numit şi MIG, ori cu un gaz activ, numit MAG. Sudorul alege una dintre aceste două variante, în funcţie de materialul pe care îl sudează.

Domeniile care utilizează cel mai des aparate de sudură MIG MAG fac parte din industria grea şi se referă la construcţia navelor maritime, producţia de structuri din oţel, conducte de apă sau de gaze sau containere presurizate, precum şi lucrări de mentenanţă.

Aparatele de sudură MIG MAG sunt, de asemenea, folosite frecvent și în alte tipuri de aplicații. Mai precis, în industriile în care se utilizează foi de tablă din metal, precum industria auto, domenii din industria uşoară precum fabricarea de confecţii din metal, fabrici care produc piese pentru maşini. Acest tip de aparat de sudură este popular chiar şi printre utilizatorii casnici, care deţin de cele mai multe ori aparate MIG MAG de dimensiuni mai mici, compacte şi uşor de folosit.

3 recomandări de aparate de sudură bune de la specialiştii Scule.detop.ro

Există o gamă vastă de aparate de sudură MIG MAG în magazinele de specialitate. Următoarele trei recomandări sunt orientative, însă fiecare cumpărător ar trebui să studieze oferta în detaliu şi să aleagă un aparat de sudură MIG MAG care să se plieze pe nevoile pe care le are.

Aparat de sudură MIG MAG TELMIG 151/2 TURBO

Acest aparat de sudură este destinat sudurii cu fir în mediu protector de gaz. Modelul este unul compact, deci nu va ocupa mult spaţiu de depozitare. În plus, este prevăzut cu roţi, pentru a putea fi transportat cu uşurinţă acolo unde este nevoie să fie folosit. La un preţ mai mult decât bun pentru performanţele pe care le oferă, aparatul de sudură MIG MAG TELMIG 1/150 TURBO este ideal pentru a fi folosit în tinichigerii auto, pentru mici lucrări de întreţinere şi reparaţii. În afară de sudură MIG-MAG, aparatul mai poate fi folosit şi pentru îndreptarea tablelor la cald.

Aparat de sudură argon Miller Migmatic 380

Aparatul de sudură este destinat uzului industrial şi, implicit, are un preţ ceva mai mare. Chiar dacă este mai scump decât alte modele, Miller Migmatic 300 aduce utilizatorului un raport calitate-pret excelent. Este prevăzut cu afişaj digital, pe care se pot citi informaţii precum curentul de sudură, tensiunea sau viteza sârmei de sudură. De asemenea, fiabilitatea sa este crescută, datorită sistemului de angrenare a sârmei cu 4 role.
Acest tip de aparat de sudură este recomandat celor care se ocupă cu fabricarea de confecţii metalice, în domeniul reparaţiei şi întreţinerii flotei de camioane sau pe şantierele de construcţie.

Aparat de sudură MIG-MAG TECHNOMIG 200

Cei care îşi doresc un aparat de sudură uşor de întreţinut, fiabil şi rezistent trebuie să ştie că modelul MIG-MAG TECHNOMIG 200 îndeplineşte toate aceste caracteristici. În plus, vine cu 15 programe de sudură preinstalate, cu posibilitatea ca utilizatorul să mai înregistreze încă 10 programe personalizate. Parametrii de sudură sunt controlaţi în mod eficient cu ajutorul programelor sinergice, care oferă date în funcţie de diametrul sârmei şi gazul folosit. Un alt avantaj major al acestui aparat de sudură este posibilitatea de a îl folosi cu un pistolet PUSH-PULL, în cazul în care sursa de curent este la distanţă mare.

Aparatul este recomandat celor care sudează în mediu protector orice tip de material, dar în special celor care lucrează cu tabla galvanizată.