Apa minerala gazoasa, nu plata

Apa minerala gazoasa, nu plata

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari8747

Voteaza & Distribuie

Descriere

apa-mineralaUna dintre convingerile noastre, aceea cum ca trebuie sa bem numai apa minerala plata, este contrazisa in totalitate de catre Paul Curtay, autorul bestseller-ului „Okinawa, un program global pentru o viata mai buna". Acesta nu numai ca recomanda consumul zilnic de apa minerala bogata in calciu si magneziu, dar ne sfatuieste sa o folosim chiar si pentru gatit sau cand ne facem un ceai.



Sustinte acest lucru deoarece alimentele care absorb apa, cum ar fi orezul sau lintea, absorb si mineralele din ea. Si acest principiu al absorbtiei se aplica si corpului, pentru ca retine calciul si magneziul din apa, elemente extrem de benefice tesutului osos.



Deoarece alimentatia zilnica, formata din proteine, cereale, sare si lactate, este acida, Curtay ne indeamna sa inlocuim chiar si apa cu care ne facem ceaiul sau cafeaua, adica in loc de apa plata, apa gazoasa.



Apele minerale contin multi bicarbonati si sunt benefice restabilirii echilibrului dintre acizi si baze. Curtay spune ca o apa minerala trebuie sa contina minim 1000 mg de bicarbonati, 300mg de calciu, 80 mg de magneziu, 5000 mg de sodiu, 500 mg sulfati, 5 mg nitrati si 3 mg de fluor la fiecare litru, iar consumul de zi cu zi ar trebuie sa fie de 1,5 litri.