Amy Adams

Amy Adams

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1827

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Amy Lou Adams
Nascut(a): 20 august 1974 in Vicenza, Italia
Inaltime: 163 cm

Amy Adams este o actrita si cantareata americana cunoscuta pentru rolurile din Drop Dead Gorgeous, Catch Me If You Can, Junebug, Doubt, Sunshine Cleaning si The Muppets. Pentru prestatiile din Junebug si The Fighter, Amy Adams a fost nominalizata la Premiile Academiei Americane de Film.

Cariera

La inceputul anilor '90, Amy Adams lucra ca dansatoare profesionista la Boulder's Dinner Theater, unde a fost remarcata de un director de teatru din Minneapolis.Amy Adams Dupa o intindere musculara ce a determinat-o sa ia o pauza din activitatea de dansatoare, Amy Adams s-a prezentat la auditiile pentru comedia Drop Dead Gorgeous. Adams a fost acceptata si, convinsa de colega ei de platou, Kirstie Alley, s-a mutat la Los Angeles. A fost distribuita in serialul Cruel Intentions, care ulterior a fost anulat iar episoadele filmate au fost lansate sub forma unui film, Cruel Intentions 2. 

La inceputul anilor 2000, Amy Adams a aparut in filme putin cunoscute precum Psycho Beach Party si in serialele That '70s Show, Charmed, Buffy the Vampire Slayer, Smallville si The West Wing. In 2002 este distribuita de Steven Spielberg in comedia dramatica Catch Me If You Can, alaturi de Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken si Martin Sheen

A urmat Junebug, un film independent realizat cu un buget redus care a avut premiera in cadrul Festivalului de Film Sundance. Prestatia lui Adams a fost apreciata de critici, fiind distinsa cu nominalizari la Screen Actors Guild Award si Oscar si primind numeroase premii precum Independent Spirit Awards si National Society of Film Critics.

Dupa Junebug au urmat aparitii in Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby, The Office, Enchanted, Charlie Wilson's War si Sunshine Clearing. In 2008, Amy Adams a jucat in Doubt, alaturi de Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman si Viola Davis. In urma prestatiei sale din cel din urma film, Amy Adams a fost nominalizata la Oscar, la Globurile de Aur si la Premiile Academiei Britanice de Film la categoria Cea mai buna actrita intr-un rol secundar.

A urmat Night at the Museum 2: Battle of the Smithsonian, alaturi de Ben Stiller, Julie & Julia, Leap Year, The Fighter impreuna cu Christian Bale. Pentru rolul din The Fighter, Amy Adams a primit nominalizari la premiile BAFTA, Broadcast Film Critics Association Award, Screen Actors Guild Awards, Globurile de Aur si Oscar pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar. In 2011 a jucat in The Muppets, o comedie muzicala produsa de Disney.

Pentru perioada 2012-2013, Amy Adams si-a anuntat prezenta in On the Road, The Master, Man of Steel si Trouble with the Curve.

Viata personala

Amy Lou Adams s-a nascut pe 20 august 1974 in Vincenza, Italia. In timpul liceului, Amy Adams a cantat in corul scolii si a luat cursuri de dans, din dorinta de a deveni balerina. Dupa absolvirea liceului, s-a mutat impreuna cu mama ei in Atlanta si a renuntat la balet, considerand ca nu este suficient de talentata si ca este o activitate mult prea riguroasa si disciplinata.

Este logodita cu actorul Darren Le Gallo inca din 2008. Cei doi au impreuna un copil, Aviana Olea Le Gallo.

Amy Adams a marturisit intr-un interviu ca sufera de trac sever si de claustrofobie. 

Amy Adams si Darren Le Gallo