Amanda Seyfried

Amanda Seyfried

Detalii

CategoriiDivertisment
Taguri
Ultima actualizareMiercuri 6 august 2014
Vizualizari1911

Voteaza & Distribuie

Descriere

Nume alternative: Amanda Michelle Seyfried
Nascut(a): 3 decembrie 1985 in Allentown, Lehigh County, Pennsylvania, SUA
Inaltime: 161 cm

Amanda Seyfried este o actrita americana ce a debutat ca model, reorientandu-se apoi spre actorie. A jucat in pelicule precum Mean Girls, Alpha Dog, Mamma Mia!, Jennifer's Body, Letters to Juliet, Red Riding Hood si In Time.

Cariera

Amanda Seyfried a debutat ca model la varsta de 11 ani. A aparut in reclame ale brandurilor vestimentare Limited Too. La 17 ani, Seyfried a renuntat la modeling siAmanda Seyfried s-a reorientat catre actorie. A fost distribuita in serialele de televiziune Guiding Light, As the World Turns si All My Children.

In 2003, a obtinut rolul lui Karen Smith in Mean Girls, alaturi de Rachel McAdams si Lindsay Lohan. Pelicula a avut succes la box office, iar Seyfried, McAdams si Lohan au impartit premiul Best On-Screen Team in cadrul MTV Movie Awards.

A jucat ulterior in serialul Veronica Mars, in Nine Lives, pentru care a fost distinsa cu un premiu la Festivalul de Film de la Locarno, in American Gun, Alpha Dog, House, M.D., Law & Order si CSI: Crime Scene.

In 2008, Amanda Seyfried obtine un rol secundar in drama horror Solstice. Joaca apoi in Mamma Mia! alaturi de Meryl Streep, in Jennifer's Body impreuna cu Megan Fox, in filmul independent Boogie Woogie si in Sucker Punch.

In 2010, Amanda Seyfried joaca impreuna cu Channing Tatum in Dear John, o drama romantica de razboi inspirata de romanul omonim al lui Nicholas Sparks. Desi a primit critici negative din partea specialistilor, pelicula a inregistrat un succes remarcabil la box-office, adunand peste 112 milioane de dolari din intreaga lume. 

In acelasi an, Amanda Seyfried a aparut in Chloe, ce a debutat in cadrul Festivalului de Film de la Toronto. A urmat apoi comedia romantica Letters to Juliet, prestatie pentru care a fost nominalizata la Choice Movie Actress Romantic Comedy. Filmografia sa mai include A Bag of Hammers, In Time alaturi de Justin Timberlake, The End of Love si Gone. Pentru perioada 2012-2013, Amanda Seyfried si-a anuntat prezenta in Lovelace, The Wedding, Les Miserables si Pete and Goat.

Viata personala

Amanda Michelle Seyfried s-a nascut pe 3 decembrie 1985 in Allentown, Pennsylvania. A absolvit liceul William Allen din Allentown.

A avut relatii cu actorii Alexander Skarsgard, Dominic Cooper, Ryan Philippe si Josh Hartnett.

Amanda Seyfried si John Hartnett

Actrita a declarat ca sufera de anxietate si de atacuri de panica.

Amanda Seyfried a fost inclusa de nenumarate ori in topurile celor mai sexy actrite. In 2009, revista People a pozitionat-o pe locul 4 in topul celor mai frumoase femei ale anului 2009. In 2011, tot People a plasat-o pe prima pozitie in topul 25 Beauties (and Hotties) at 25.