Gimnastii romani s-au calificat la Campionatul European

Detalii

CategoriiSport
Taguri
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4709

Voteaza & Distribuie

Descriere

Romania este cunoscuta de cateva decenii drept tara cu multe dintre cele mai bine pregatite si de succes gimnaste. Lucrul acesta este confirmat de sutele de medalii de aur, de multele dati in care au avut podiumul doar pentru ele si, bineinteles, de un 10 curat care nu se uita peste noapte. In cadrul actualului lot de gimnastica feminina, patru dintre cele mai performante sportive au participat la Campionatul European de la Berlin, iar trei dintre ele s-au calificat pentru finala acestei importante competitii.

Sandra Izbasa

Sandra Raluca Izbasa s-a nascut la Bucuresti in iunie 1990 si a ajuns cunoscuta prin intermediul abilitatilor sale sportive. La 4 ani a inceput gimnastica, iar inainte de asta a fost atrasa atat de tenis, cat si de scrima si handbal. Dupa ani de antrenamente, in 2002 s-a alaturat lotului national de gimnastica, ajungand liderul echipei de gimnastica feminina. Sandra este campioana europeana la sol, multipla medialiata mondiala, dar si olimpica. Acum, s-a calificat in finalele de la sol si la sarituri pentru Campionatul European de la Berlin.

Amelia Racea

Gimnasta Amelia Racea s-a nascut in comuna Plopsoru din judetul Gorj, pe 29 august 1994. Gimnastica a inceput-o cand avea sase ani, la clubul din Deva, iar in 2008 a reusit sa ajunga campioana nationala de junioare la paralele si la sol si vicecampioana nationala la barna. Punctul culminant atins de gimnasta e reprezentat de momentul in care a inlocuit-o pe Ana Porgras la barna, aceasta fiind accidentata. Este vorba de Campionatul European din Birmingham si, spre surprinderea tuturor, Amelia a castigat medalia de aur. Gimnasta s-a calificat si ea in finala Campionatul European unde va performa la individual-compus si sarituri.

Ana Porgras

Ana Porgras, gimnasta ce se bucura de titlul de campioana mondiala la barna, nu a reusit sa se califice de data aceasta in nicio finala a Campionatului European. Ana s-a nascut in Galati, in 18 decembrie 1993, iar la varsta de patru ani, antrenorii Agripina si Paul Galea au selectionat-o pentru gimnastica. Primele sale performante le-a avut dupa varsta de 12 ani, cucerind medalia de bronz la individual-compus, locul doi la barna si locul doi la sol, in cadrul Campionatelor Nationale ale Cluburilor Scolare.

Diana Chelaru

Diana Maria Chelaru este o gimnasta nascuta pe 15 august 1993, in Onesti, locul unde s-a si pregatit, antrenata fiind de Elena Dragomir, Octavian Teodoru si Ioana Dragomir. In 2005 s-a alaturat echipei nationale de junioare, iar in 2008 s-a inscris la Deva pentru a-si continua pregatirile. Diana Chelaru este acum medaliata cu argint la sol la Campionatul Mondial si cu bronz pentru sol si pe echipe la competitiile europene. La Campionatul European de anul acesta, Diana s-a calificat in finalele de la sol si individual-compus.

Dintre baieti, Flavius Koczi, este singurul gimnast roman care s-a calificat in finala Campionatului European, probele la care va participa fiind de individual-compus, sol si sarituri, unde este medaliat cu argint la mondiale.