Alimente ideale pentru o dieta de vara

Detalii

CategoriiSanatate
TaguriFitness
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari2826

Voteaza & Distribuie

Descriere

Pentru majoritatea dintre voi vara este anotimpul perfect pentru a da startul unei diete. Zilele caniculare, cand stratul de haine e mult mai subtire, sunt un prilej deosebit de a pierde in greutate datorita caldurii. Daca vrei sa ai un trup impecabil in costum de baie, atunci trebuie sa te pui pe treaba!

Cea mai potrivita alegere pe care o poti face e sa mananci cat mai multe fructe si legume de sezon. Adauga aceste produse pe lista prioritatilor tale alimentare:

Rosiile si ardeii grasi

Ambele legume abunda in vitamina A, vitamina C si licopen. Acesta din urma are actiune antioxidanta, protejand celulele si alte structuri din organism de efectele negative ale oxidantilor.

Daca luam ca etalon o rosie de marime medie estimam 35 de calorii, foarte putini carbohidrati, 40% din doza zilnica de vitamina C recomandata si 20% din cea de vitamina A. Pe langa aceste beneficii, rosiile micsoreaza riscul aparitiei cancerului de prostata.

Ardeiul gras rosu are un continut ridicat de beta-caroten, substanta ce intareste sistemul imunitar si tine la departare corpul de radicalii liberi. In plus, vitamina C se afla si ea intr-o proportie destul de mare in compozitia ardeiului.

Iaurtul

Datorita aportului mare de calciu si proteine, iaurtul ne aduce nenumarate beneficii. In prezent, iaurturile se comercializeaza intr-o gama variata, astfel ca e imposibil sa nu se gaseasca unul dupa preferinta oricaruia dintre noi! Intr-adevar, se recomanda un iaurt cat mai dietetic.

Beneficiile iaurtului

  • contine potasiu, o cantitate la fel de mare cu a bananelo
  • contine vitamina B
  • imbunatateste sistemul imunitar
  • reduce riscul aparitiei cancerului de san si de colon



Fasolea

Fasolea, sub toate formele ei (nautul e excelent), e o alta alegere alimentara ideala pentru sezonul estival. Avand un continut ridicat de proteine si fibre, fasolea e extrem de benefica unor organe vitale. Ne referim la ficat, rinichi sau pancreas. Cand vine vorba de fasole trebuie sa ne gandim imediat ca e o sursa semnificativa de vitamina B, potasiu, seleniu, magneziu si chiar calciu. Mai mult, aceasta leguma contine atat fibre solubile, care imbunatatesc digestia si contribuie la prevenirea constipatiei, cat si fibre insolubile, ce scad nivelul de grasimi acumulate in sange. Datorita faptului ca are un continut minim atat in ce priveste grasimile cat si colesterolul, specialistii in nutritie recomanda in mod special acest aliment.