Airsoft ? o noua distractie

Airsoft

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriArme
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari4923

Voteaza & Distribuie

Descriere

airsoftIn timp ce paintball-ul a condus detasat la capitolul sport de week-end in ultimii ani, airsoft-ul e nivelul urmator la care jocul de-a razboiul se desfasoara in conditii de siguranta in compania unui numar mare de oameni. Pentru a simti mai bine atmosfera unei partide si pentru a lua airsoftul mai in serios decat o joaca pentru copii mai mari, iata cateva informatii despre istoria lui.

Pustile de airsoft au aparut in Japonia in anii 1970, unde armele adevarate au fost declarate ilegale, dar asta n-a oprit dorinta unora de a detine o arma pentru a putea impusca de dragul distractiei. Pentru a satisface aceasta nevoie, doi producatori au inceput crearea pistoalelor de airsoft. De-a lungul anilor, au fost standardizate si au continuat sa creasca in popularitate atat in Japonia cat si in alte parti ale Asiei.

Dupa o recesiune a economiei japoneze care a inchis multe companii creatoare de pusti pentru airsoft, cele care au ramas si cele care s-au dezvoltat dupa, au inceput sa aduca imbunatatiri produselor deja existente, si in cele din urma aceasta evolutie a dus la popularitatea lor si in America de Nord. Astazi, o mare varietate de arme de airsoft e disponibila in mai toate tarile civilizate si jocul devine din ce in ce in ce mai popular.

Scopul principal al airsoftului este de a juca un joc competitiv similar cu paintball-ul. Echipe de concurenti inarmati cu pistoale pot aborda o varietate de strategii, partida fiind, in esenta, echivalentul unui joc video de tip shooter. Versiunea cea mai populara a jocului implica de obicei, costumatia in haine de lupta si o zona izolata de civilizatie (paduri, ferme, etc), unde „soldatii" pot face schimb de focuri fara a exista pericolul de a face victime colaterale. Echipele pot juca roluri ca in cazul unei lupte adevarate, ca si cand ar fi miliari adevarati cu conducatori si strategie de lupta.

Obiectivul principal al oricarui joc de airsoft este de a elimina cat mai multi adversari. Cu un echipament complet si accesorii potrivite, activitatile desfasurate pe campul de lupta pot constitui o adevarata descarcare de energie si relaxare intr-un weekend alaturi de prieteni.

sursa imagine: www.santarosamycity.com