A doua ediție a Sci+Fi FEST, Festivalul de Știință și Literatură SF, te așteaptă în acest weekend!

Detalii

CategoriiEducatie, Stiinta
TaguriBucuresti
Ultima actualizareJoi 28 septembrie 2017
Vizualizari1010

Voteaza & Distribuie

Descriere

În weekendul 30 septembrie – 1 octombrie 2017, la Biblioteca Națională, are loc cea de-a doua ediție a Sci+Fi FEST, un eveniment unic în România, care aduce în fața publicului larg oameni de știință și cercetători români, scriitori science fiction și promotori ai tehnologiei, educației și SF-ului românesc. De asemenea, Sci+Fi FEST cuprinde numeroase alte atracții pentru publicul larg, de la observații astronomice cu telescoape profesioniste și lansări de carte științifică și SF până la mini-conferințe și workshop-uri sau expoziții de roboți, drone, tehnologii verzi și mașini electrice.

Sci+Fi FEST 2017 se deschide pentru marele public sâmbătă, 30 septembrie, începând cu orele 17:00, la Biblioteca Națională a României, Festivalul desfășurându-se atât în interior, cât și în parcarea exterioară, special amenajată pentru eveniment. Pe lângă expoziții și demonstrații live, ziua de 30 septembrie este consacrată unui maraton de mini-conferințe dedicat cercetării românești, iar pe finalul programului echipa Știință & Tehnică va prezenta, în premieră, principalele concluzii ale periplului #MareaExpeditieAmericana, dar și noua ediție specială a revistei, dedicată acestei misiuni unice în istoria de 70 de ani ai publicației.

Ziua de duminică, 1 octombrie, demarează în forță la orele 11:00 cu o serie de prezentări din domeniul educației, unde avem ocazia să cunoaștem câțiva dintre elevii eminenți și proiectele lor câștigătoare la diverse competiții internaționale. Urmează o inedită conferință pe tema electromobilității, dar și un moment foarte așteptat de demonstrație de scrimă. A doua parte a zilei este dedicată scriitorilor și editurilor de SF&Fantasy, iar seara va fi marcată de un moment ceremonial în cadrul căruia Știință & Tehnică oferă premii celor mai importanți scriitori SF, dar și cercetătorilor, inventatorilor și oamenilor de știință ai momentului.

Intrarea la Sci+Fi FEST 2017 este gratuită, fiind așteptați în special copiii, elevii și studenții pe care echipa organizatoare dorește să-i familiarizeze cu știința și tehnologia și să le deschidă apetitul spre științele exacte și spre cariere din domeniul cercetării științifice și inovației.