7 greseli pe care sa le eviti atunci cand folosesti un mop electric!

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Taguricuratenie
Ultima actualizareJoi 21 ianuarie 2021
Vizualizari484

Voteaza & Distribuie

Descriere

Evolutia tehnologica a schimbat pentru totdeauna felul in care oamenii se raporteaza la viata. Internetul, telefoanele mobile, satelitii spatiali si inovatiile in medicina sunt doar cateva exemple care au imbunatatit considerabil conditiile de viata ale oamenilor. Insa, daca totul s-a schimbat in ultimul secol, de ce sa nu inlocuiesti pana si traditionalul mop clasic cu unul electric?

De ce sa te mai chinui cu galetile de apa, stoarcerea mopului, schimbarea apei si folosirea substantelor chimice? Curatenia este mult mai simpla acum! Cu toate acestea, trebuie sa tii cont de cateva aspecte despre care nu se prea vorbeste atunci cand vine vorba despre un mop electric. Iata ce greseli trebuie sa eviti!

1. Fii atent la conectarea la curentul electric
Din momentul in care este bagat in priza, mopul se va incalzi repede. Prin urmare, fii atent ca laveta sa fie atasata in momentul conectarii la sursa de curent electric. Tot inainte de aceasta etapa este nevoie sa umpli rezervorul cu apa. Conectarea la priza trebuie sa fie ultimul pas. In cazul in care trebuie sa completezi rezervorul cu apa in timpul curateniei, scoate mopul din priza si conecteaza-l dupa completare.

2. Nu sari peste folosirea aspiratorului
Podelele trebuie sa fie aspirate sau maturate inainte de a fi curatate cu un mop electric. Daca sari peste acest pas, toate particulele de praf, murdarie sau fire de par vor fi absorbite de laveta mopului, diminuandu-i din putere. Altfel, procesul este asemanator cu spalarea unui geam folosind o carpa murdara.

3. Nu pune nimic altceva in rezervorul de apa
Modelele de mop electric sunt concepute sa functioneze numai cu apa. Orice alt lichid introdus in cuva speciala pentru apa poate avea consecinte negative. Ai incredere in puterea aburului! Citeste cu atentie manualul de utilizare si respecta indicatiile tehnice.

4. Schimba laveta de cate ori este nevoie
Atunci cand ai o suprafata mare de curatat, poate fi tentant sa iti vezi de treaba si sa ignori cantitatea de murdarie acumulata pe laveta unui mop electric. In felul acesta, nu vei face “curat”, ci vei imprastia murdaria. Din acest motiv, este indicat sa ai mereu la indemana una sau doua lavete de rezerva. Nu uita! Scoate mopul din priza atunci cand schimbi laveta.

5. Observa compatibilitatea cu podeaua ta
Nu toate materialele sunt compatibile cu tehnologia igienizarii cu aburi. Asigura-te ca materialul pe care vrei sa folosesti mopul tau cel nou este unul corespunzator. Astfel, poti evita incidente precum umflarea parchetului sau deteriorarea suprafetei podelei.

6. Ai grija la obiectele reci din baie
Portelanul rece al vasului de toaleta sau al chiuvetei se poate crapa in momentul interactiunii cu aburii fierbinti ai mopului. Nu incerca sa speli aceste obiecte cu ajutorul aburilor fierbinti. Tine mopul la nivelul solului.

7. Verifica materialul lavetei
Nu toate lavetele sunt reutilizabile. Unele sunt fabricate din materiale care nu pot face fata spalarii. De unica folosinta sau cu posibilitatea de spalare, este esential ca, de fiecare data cand folosesti un mop, laveta sa fie curata.

Folosind un mop electric, nu vei face doar curat in casa, ci vei dezinfecta podelele si vei improspata aerul. Nu va mai fi nevoie sa cumperi produse de curatenie si nici sa folosesti substante chimice adiacente.