5 trucuri eficiente pentru o bucătărie perfect curată

5 trucuri eficiente pentru o bucătărie perfect curată

Detalii

CategoriiCasa/gradina
Tagurimobila, mobila bucatarie
Ultima actualizareMarti 26 ianuarie 2021
Vizualizari187

Voteaza & Distribuie

Descriere

Bucătăria unei locuințe reprezintă, probabil, cea mai dinamică încăpere. Fiecare membru al familiei utilizează spațiul zilnic, fie pentru prepararea mâncării, a cafelei sau a unei gustări grăbite, fie pentru a lua prânzul sau cina. Tot în bucătărie ajung și oaspeții, atunci când găzduiești evenimente sau simple vizite de weekend. De aceea, păstrarea curățeniei în bucătărie poate fi destul de dificilă. Suprafețele trebuie să fie spălate și șterse regulat, aragazul și cuptorul necesită curățare după aproape fiecare utilizare, iar chiuveta se murdărește și ea incredibil de repede.

Cu toate acestea, dacă vrei să ai o bucătărie perfect curată, poți urma câteva sfaturi utile. Citește-le și, apoi, pune-le în aplicare la tine acasă!

1. Planifică zece minute de curățenie zilnică

Curățenia trebuie să devină un obicei zilnic, pe care să nu îl omiți niciodată. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci curățenie generală în fiecare zi, ci doar să te asiguri că, în bucătăria ta, se păstrează o ordine. Așadar, rezervă-ți câte zece minute pentru a pune vasele curate la locul lor, pentru a le spăla pe cele murdare, pentru a șterge blatul de lucru și pentru a arunca gunoiul, dacă este cazul. Aceste acțiuni nu îți răpesc mai mult de câteva minute, însă impactează semnificativ starea generală de curățenie a încăperii.

2. Alege o zi din săptămână pentru curățenie amănunțită

Pe lângă ordinea zilnică, rezervă-ți o zi pentru curățenia săptămânală. Poate fi o zi a săptămânii sau o zi de weekend, în funcție de felul în care îți structurezi programul. În acea zi, asigură-te că mobilierul este curat, spală chiuveta cu produse speciale, lustruiește bateriile și spală faianța. De asemenea, aspiră covorul sau spală gresia cu soluții degresante.

3. Alege mobilier din materiale ușor de întreținut

Un alt element esențial pentru păstrarea unei bucătării curate este alegerea unui mobilier ușor de întreținut. Specialiștii recomandă să investești în blaturi de lucru din piatră naturală, PVC sau cu suprafață lucioasă, de pe care petele se curăță simplu și rapid. Evită materialele de slabă calitate, căci acestea sunt predispuse la zgârieturi, pete, decolorare și depunerea bacteriilor. Dacă ești în căutare de mobilă de bucătărie, alege un set de corpuri de calitate și, nu în ultimul rând, rezumă-te doar la mobila de care ai cu adevărat nevoie. Dacă vei investi în prea multe corpuri, curățenia va deveni mai dificilă și îți va consuma mult mai mult timp.

4. Alege produse de curățenie de calitate

Dacă vrei să ai o bucătărie perfect curată, folosește produse de cea mai bună calitate, special concepute pentru acest spațiu. De exemplu, folosește o soluție care să confere suprafețelor din metal acea sclipire imaculată, o altă soluție care să curețe în profunzime chiuveta, aragazul și cuptorul, precum și un produs care să reducă acumularea prafului pe blatul de lucru și pe dulapuri. Evită produsele de curățenie care promit să fie eficiente pentru absolut orice suprafață. De obicei, acestea au o eficiență mică sau medie. Cu cât soluțiile sunt mai bune, cu atât murdăria se va curăța mai ușor, iar tu vei depune efort mai puțin și mai rar!

5. Apelează la soluții inteligente de depozitare și curățare

Pentru a păstra ordinea și curățenia ireproșabilă în bucătărie, folosește soluții de depozitare cât mai simple și mai eficiente. Utilizează cutii sau borcane speciale pentru condimente, păstrează vesela și ustensilele în organizatoare. În plus, ține minte că păstrarea oalelor, tigăilor și a altor obiecte pe blatul de lucru sau pe masă presupune curățarea lor constantă, căci praful și vaporii plini de grăsime rezultați în urma gătitului se vor depune imediat. Așadar, încearcă să depozitezi cât mai multe obiecte în interiorul sertarelor sau dulapurilor închise cu uși sau geam transparent. Din nou, nu uita că vitrinele sunt mai pretențioase și mai dificil de curățat decât ușile simple.

În final, alege soluții simple și produse de bună calitate, pentru ca bucătăria ta să fie cât mai ușor de curățat și de întreținut. Aplică recomandările de mai sus!

Sursa foto: piqsels.com/en/public-domain-photo-sxffz