5.000 euro pentru proiectele liceenilor timișoreni

Detalii

CategoriiEducatie
TaguriJudetul Cluj, Romania, Timisoara
Ultima actualizareMiercuri 29 martie 2017
Vizualizari1229

Voteaza & Distribuie

Descriere

În perioada 30 martie – 30 aprilie 2017, echipa YouthBank invită elevii liceelor din Timișoara să aplice cu un proiect în cadrul concursului de finanțare YouthBank. Proiectele trebuie să aibă un impact în comunitate și să reprezinte o soluție la o nevoie identificată de ei.

Sunt încurajate şi proiectele inovatoare care pot genera resurse - vând produse sau servicii - pentru a crește impactul pe termen lung, inclusiv prin identificarea și mobilizarea altor resurse din comunitate.
Pentru a aplica la această rundă de finanțare a programului:
  • liceenii trebuie să facă parte dintr-o echipă - minim 3 persoane;
  • proiectele propuse trebuie să se desfășoare în județul Timiș;
  • proiectele propuse să fie din următoarele domenii: sănătate, sport, nutriţie, ecologie, artă, creatie, hobby şi IT.
  • suma solicitată poate fi de minim 1.500 lei și maxim 2.500 lei pentru un proiect;
  • perioada de implementare a proiectelor va fi de maxim o lună: 15 mai – 15 iunie 2017
Ghidul de finanţare şi formularul de aplicare pot fi descărcate de pe site.
Termenul limită de trimitere a aplicaţiei în format electronic este 30 aprilie 2017, ora 24 pe adresa timisoara @ youthbank.ro

Partenerii Principali Locali au sponsorizat cu 5.000 euro cele 3 linii de finanţare ale Fondului YouthBank 2017:
Calivita International - linia Stil de Viaţă Sănătos - 1.500 euro, pentru proiecte axate pe sport, nutriţie şi sănătate.
Continental - linia Libertatea de a Acţiona - 2.000 euro, pentru proiecte axate pe artă, creaţie, hobby şi IT.
Smithfield România - linia Prietenii Naturii – 1.500 euro, pentruproiecte axate pe ecologie şi protecţia mediului.

Vă reamintim că Programul YouthBank este coordonat şi implementat la nivel local de către Fundația Comunitară Timișoara. YouthBank Timișoara este parte a rețelei YouthBank România, rețea coordonată de Fundația pentru Implicarea Tinerilor (FIT) și susținută de Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) și Kaufland România. Între anii şcolari 2009 -2015, programul a fost implementat în Timişoara de către Asociaţia Bee Active.

Programul YouthBank urmăreşte constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor comunitare implementate de către liceeni. Tinerii care participă la acest program au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilități care îi vor ajuta în viitoarea lor viață profesională, precum: lucrul în echipă, gândirea antreprenorială, gestionarea de bugete, comunicarea relevantă şi organizarea de evenimente. La finalul unui an YouthBank tinerii ajung să se conecteze cu comunitatea în care trăiesc, înțeleg cum funcționează aceasta și cum pot interveni pentru a face o schimbare socială.

PARTENERI PRINCIPALI LOCALI: CALIVITA INTERNATIONAL, CONTINENTAL, SMITHFIELD ROMÂNIA
Sponsori: Artmatch, Intel, Movidius
Parteneri instituționali: Asociația Bee Active, Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, Muzeul Satului Bănăţean
Parteneri culturali: Librăriile Cărturești

Pentru orice detalii referitoare la programul YouthBank, vă stăm la dispoziţie.

Flavius Moise, Coordonator Program YB Timişoara. Telefon: 0723458457

Asociația pentru Relații Comunitare a inițiat în România în anul 2006 programul YouthBank, adaptând și dezvoltând cu sprijinul Fundației Comunitare din Irlanda de Nord un model de implicare a tinerilor în viața comunității prin acordarea de finanțări locale. Programul a fost pus în practică în etapa pilot în Cluj-Napoca, fiind continuat și dezvoltat local de către Fundația Comunitară Cluj începând cu anul 2008. Din 2009, Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) a sprijinit extinderea unei rețele de parteneri locali și echipe locale. Astăzi programul funcţionează în 10 oraşe din ţară: Alba Iulia, Bacău, Cluj-Napoca, Făgăraş, Galaţi, Odorheiu Secuiesc, Reghin, Satu-Mare, Sibiu şi Timişoara.