4 tipuri de borcane și cum le alegi în funcție de nevoi

Detalii

CategoriiRegional
TaguriRomania
Ultima actualizareMiercuri 10 august 2022
Vizualizari352

Voteaza & Distribuie

Descriere

De obicei, borcanele sunt recipiente care se găsesc în orice gospodărie, indiferent dacă se folosesc pentru depozitarea alimentelor sau pentru pregătirea conservelor pentru iarnă. De multe ori, borcanele au și un rol pur decorativ și pot fi umplute cu flori sau frunze uscate. Deși borcanele se clasifică ușor în funcție de capacitate, dimensiune sau formă, merită să te gândești și la materialul din care sunt realizate.

Descoperă care sunt cele mai populare tipuri de borcane și cum le alegi în funcție de nevoi, din rândurile de mai jos.

Borcanele din plastic

Borcanele din plastic sunt adesea folosite pentru a pune la murat gogoșari sau gogonele. Vei avea nevoie de recipiente de dimensiuni mai mari, astfel încât legumele să încapă întregi. Pe piață vei găsi borcane din plastic, special concepute pentru transportul sau depozitarea alimentelor. Nu sunt, însă, la fel de populare precum borcanele din sticlă, deoarece nu toate tipurile de plastic sunt recomandate pentru uzul alimentar. Atunci când cumperi borcane din plastic, trebuie să te asiguri că nu conțin BPA sau bisfenol A, un compus chimic care nu este benefic pentru sănătate.

Borcanele din sticlă

Cele mai recomandate sunt borcanele din sticlă, fiind și cea mai sigură opțiune de pe piață. Cu ajutorul lor, depozitezi conserve și alimente într-o stare optimă pentru o perioadă lungă de timp. Alege borcane din sticlă de calitate, deoarece rezistă la temperaturi scăzute și ridicate, indiferent dacă le plasezi în cuptor sau în congelator. Spre deosebire de borcanele din plastic, modelele din sticlă păstrează alimentele proaspete, fără să-și schimbe mirosul sau gustul. Sunt folosite pentru murături, zarzavaturi sau diferite compoturi.

Borcanele din porțelan

Într-o gospodărie obișnuită, poți găsi și borcane din porțelan, folosite tot pentru păstrarea alimentelor. Acest material este sigur și se folosește îndeosebi pentru depozitarea condimentelor sau a dulciurilor care nu necesită închidere ermetică sau sterilizare. Poți opta pentru borcane din porțelan dacă vrei să ții la loc sigur cafeaua, mierea, orezul, pastele, zahărul sau sarea. Există numeroase modele frumos colorate, cu design unic, care animă bucătăria.

Borcanele din metal


Nu în ultimul rând, te poți folosi și de borcanele din metal, care se utilizează în special pentru pentru alimente, uleiuri, creme sau produse cosmetice. În borcanele de metal nu se pot depozita alimente sau produse care necesită sterilizare. Pot fi realizate din inox, aluminiu sau oțel emailat, care sunt recunoscute pentru rezistența lor. Aceste modele de borcane se folosesc în funcție de nevoile tale. Gândește-te la dimensiunile de care ai nevoie și asigură-te că borcanele nu sunt zgâriate sau deteriorate, pentru a împiedica vărsarea conținutului.

Indiferent de modelul ales, borcanele sunt recipiente care nu trebuie să lipsească din gospodărie. În acest fel, te asiguri că alimentele sunt păstrate corespunzător, fără să se strice. Nu trebuie decât să alegi forma dorită și dimensiunea care îți trebuie și ești gata pentru a depozita alimentele preferate! Nu uita nici de etichete, pe care le poți lipi pe fiecare borcan în parte, astfel încât să găsești ușor preparatele.

Tu ce tipuri de borcane folosești?


Sursa foto: pexels.com/photo/clear-glass-mason-jars-48817/