3 stiluri de design - cu seminee in prim plan

3 stiluri de design - cu seminee in prim plan

Detalii

CategoriiCasa/gradina
TaguriSeminee
Ultima actualizareJoi 16 septembrie 2021
Vizualizari82

Voteaza & Distribuie

Descriere

Livingul este, fara indoiala, cea mai importanta zona a casei. Este locul unde intreaga familie se intalneste, unde stati cu prietenii care vin in vizita, este spatiul in care va relaxati dupa o zi lunga. Livingurile cu seminee vor castiga oricand premiul pentru cele mai primitoare zone.

Incorporarea unor seminee in livinguri poate fi mai accesibila cu ajutorul specialistilor.

Amenajarea unor camere care incorporeaza seminee poate fi o provocare destul de ambitioasa. Designul interior este accesibil oricui este pasionat de acest lucru, insa amenajarea zonelor care vor gazdui seminee si alinierea acestora cu restul mobilierului si decoratiunilor, are nevoie de eforturi deosebite.
Cateva consideratii pe care va trebui sa le ai in vedere, atunci cand stabilesti modelul de seminee pe care il vei alege, se refera la urmatoarele detalii:

  • Camera va fi doar pentru relaxare sau si pentru vizionarea de filme sau luat masa?
  • Semineul va fi principalul punct de atractie al camerei sau doar unul dintre elementele importante?
  • Semineul este doar pentru design sau va avea si un rol functional?
  • Poti gasi un rol activ pentru semineu chiar si in lunile de vara?

In functie de raspunsurile pe care le dai referitor la aceste aspecte, vei putea alege mult mai usor una dintre recomandarile pe care le prezentam in acest articol.

1. Camere de zi cu seminee in mijlocul unui perete lung
Daca ai un spatiu care se preteaza acestui aranjament, te poti considera norocos, deoarece semineul va fi un aspect de baza al designului, fiind incorporat activ in décor. Este o configuratie care se preteaza pentru orice model de seminee, oferind locuri suficiente pentru grupuri mari de persoane. Chiar daca aranjamentul nu face din seminee un punct focal, acestea vor fi asimilate placut de spatiul incojurator, astfel incat toata lumea sa se poata bucura de el.

Designul cu seminee in mijlocul unui perete lung include mobilier pozitionat in mijlocul camerei, piesele fundamentale fiind indepartate de pereti. Semineul este elementul central al spatiului, dar nu punctul central principal. Locurile pentru stat pot fi amenajate pe scaune, canapele, fotolii, dar trebuie avut in vedere pastrarea unui spatiu suficient in perimetru, pentru alte functii de care te poti bucura. Poti include un loc de lectura, o zona de lucru si chiar un birou, un bar sau chiar un loc pentru luat masa.

In functie de numarul de persoane invitate, scaunele se pot muta astfel incat sa fie mentinut cercul de conversatie. Locurile din fata semineului ofera un loc in care te poti incalzi, dar pot fi mutate usor langa masuta de cafea, daca este cazul.

2. Amenajarea unor zone de relaxare cu seminee ca punct focal
Este un design care faciliteaza conversatia, insa mobilierul este special pozitionat in jurul semineului, oferindu-i acestuia rolul de punct principal al camerei. Este o configuratie excelenta pentru momentele intime petrecute in grup restrans in fata unui semineu. Aranjamentul functioneaza pentru o conversatie usoara dar este potrivit si pentru vizionarea unui film la TV atunci cand este montat un ecran plat deasupra semineului.

Atunci cand dimensiunea camerei permite, se poate amenaja o zona cu canapele si fotolii, iar in spatele ei un spatiu cu functionalitate diferita. De exemplu o masa pentru cine elegante, un birou sau o zona pentru lectura. In acest fel, livingul va fi impartit in doua spatii, care pot functiona impreuna ori separat, in functie de evenimentul pe care il organizezi ori de numarul de persoane care sunt invitate.

3. Design casual cu seminee pe colt
Un detaliu care face intregul design sa fie casual, este utilizarea de seminee din piatra, fara ca acestea sa reprezinte puncte centrale in spatiu. Rezultatul este o atmosfera de lounge, cu scaune, fotolii comode si un décor relaxat in jurul semineului. Deoarece semineul este pozitionat in coltul camerei, se creaza un spatiu deschis intre semineu, canapea si fotolii, oferind un aspect cald, primitor.

Poti alege intre diverse modele de seminee moderne pe www.seminee-expert.ro.