3 Probleme auto cu care te poti confrunta in timpul iernii

3 Probleme auto cu care te poti confrunta  in timpul iernii

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguribaterii auto
Ultima actualizareVineri 8 ianuarie 2021
Vizualizari192

Voteaza & Distribuie

Descriere

Chiar daca pregatirea corespunzatoare a masinii pentru capriciile sezonului rece ar trebui sa inceapa in mod ideal undeva la sfarsitul toamnei, trebuie sa fim onesti cu noi si sa admitem faptul ca nu tot timpul ne conformam. Daca in privinta anvelopelor exista anumite norme si reglementari legale, prin care suntem obligati sa ne echipam masinile atunci cand pe carosabil regasim zapada sau gheata, acestea nu exista atunci cand vine vorba despre alte produse si componente ale masinii.

Spre deosebire de vara, atunci cand in cea mai mare parte din timp carosabilul este uscat, iarna vom regasi in mod constant, gheata, zapada si temperaturi scazute, conditii care ne pot da destul de mult de furca, mai ales daca nu am pus toate detaliile ce tin de masina, foarte bine la punct. O vizita la un service auto la timpul ei, te poate scuti de numeroase situatii neplacute si te poate ajuta totodata sa prelungesti si durata de viata a masinii tale.

Orice sofer responsabil insa este constient de faptul ca iarna nu e ca vara si ca in orice moment pot aparea situatii neprevazute, motiv pentru care este recomandat sa acordam o atentie deosebita tuturor aspectelor care tin de buna functionare a masinii, chiar inainte de inceperea sezonului rece. Iata asadar cateva dintre cele mai comune probleme care pot aparea in timpul ierii si pe care le poti preintampina destul de usor.+

Probleme legate de pornirea motorului

Problemele legate de pornirea motorului apar cel mai adesea iarna, din pricina temperaturilor scazute si pot avea desigur cauze multiple, care nu au intotdeauna legatura stricta cu motorul in sine. Spre exemplu, daca ai o baterie auto mai veche de 2-3 ani, recomandarea este aceea de a o inlocui, chiar daca in timpul verii aceasta nu a prezentat urme de epuizare si nu a creat niciun fel de problema. Concomitent insa, este recomandat sa ai in vedere faptul ca problemele la pornire pot aparea si din princina unor injectoare sau bujii defecte. Din acest motiv este indicat sa apelezi la un service auto inainte de sosirea sezonului rece, mai ales daca nu te pricepi foarte bine.

Anvelopele

Anvelopele reprezinta componente cu o importanta majora ale masinii, daca ne gandim la faptul ca acestea reprezinta unica suprafata de contact a masinii cu solul. In general, problemele aparute la nivelul anvelopelor (uzura) va fi resimtita indeosebi la nivel de performante si va afecta desigur si gradul de siguranta. In timpul iernii este deosebit de important sa iti echipezi masina cu anvelope de iarna, care sa nu prezinte urme de uzura si desigur sa fie conforme cu specificatiile masinii. O alta problema care poate aparea la nivelul anvelopelor pe timp de iarna este presiunea scazuta din pneuri. Astfel, este important sa verifici in mod constant ca presiunea din acestea sa fie in limitele normale, pentru ca masina sa se comporte perfect in conditii de iarna.

Sistemul de inchidere

In timpul iernii, temperaturile pot scadea atat de mult incat, portierele si sistemul de inchidere al masinii pot ingheta foarte usor. In acest sens, este recomandat sa nu fortezi niciodata portierele masinii atunci cand observi ca nu se pot deschide si sa utilizezi o solutie anti-inghet pentru incuietori, respectiv una cu silicon, pentru chedere. In acest fel, vei evita complet riscul de a le rupe.