3 criterii esentiale pentru a alege bateria auto potrivita autoturismului tau

3 criterii esentiale pentru a alege bateria auto potrivita autoturismului tau

Detalii

CategoriiAuto/moto
Taguribaterii auto
Ultima actualizareLuni 24 iunie 2019
Vizualizari425

Voteaza & Distribuie

Descriere

Deoarece pe piata de profil exista mai multe tipuri de baterii auto este esential ca proprietarii de autoturisme sau conducatorii auto sa stie in ce tip de baterie trebuie sa investeasca pentru a nu da gres. Bateria auto trebuie schimbata o data la cinci ani sau chiar mai devreme, niciodata mai tarziu, iar specialistii din industria de profil recomanda ca achizitionarea acestei piese sa se faca in conformitate cu cerintele si criteriile stabilite.

Cum alegi bateria auto potrivita masinii tale?

Inainte de a incepe cautarea bateriei auto soferii trebuie sa consulte manualul automobilului pentru a respecta indicatiile precizate. Bateria auto potrivita trebuie aleasa in functie de amperaj si de dimensiuni.

Intotdeauna este binevenita o capacitate in plus pentru automobil, insa fara a depasi cu 30% cea prescrisa de fabricant. Important este ca, la alegerea bateriei auto, sa se tina cont de faptul ca un produs sub necesitatile autoturismului nu este cea mai buna varianta.

Alegerea marcii bateriei auto tine de preferintele personale ale utilizatorului, insa daca acesta nu are o marca preferata, poate sa se intereseze inainte de a o achizitiona despre modelele si firmele producatoare de pe site-urile de profil, de pe forumurile auto, de la un mecanic de incredere sau de la un prieten. In general, bateriile auto preferate de clientii unui magazin de profil apartin firmelor producatoare Bosch, Varta, Rombat si altele.

Achizitionarea bateriei auto trebuie sa se faca dintr-un magazin specializat, fie el si online, nicidecum de pe site-uri de anunturi sau de la diversi vanzatori care doresc sa scape de bateria lor veche si sa primeasca un pret bun. Magazinul online Vrum auto vinde baterii perfect incarcate si in stare de functionare perfecta.

Dimensiunile bateriei pot fi aflate cu usurinta din manualul autoturismului, cele mai importante fiind lungimea, inaltimea si latimea, care trebuie respectate cu mare strictete. De asemenea, clientii trebuie sa aleaga tipul de baterie auto care le satisface cerintele personale.

Pe piata sunt disponibile baterii auto cu acid si alkaline, prima varianta fiind cea mai populara. Modelele compatibile fara mentenanta sunt perfecte deoarece utilizatorii nu mai sunt nevoiti sa completeze periodic cantitatea de acid din interiorul bateriilor.

Un alt criteriu important de achizitionare a bateriei auto este cat de recenta este aceasta, iar cu cat mai noua este bateria, cu atat mai bine. Capacitatea bateriei reprezinta posibilitatile de stocare de energie ale produsului. Niciodata nu trebuie aleasa o piesa cu o capacitate mai scazuta decat a celei vechi, iar daca utilizatorul nu cunoaste aceste valori, poate lua legatura cu un specialist care sa il indrume.

Polaritatea este criteriul ce indica pozitia bornelor, ideala fiind polaritatea normala. Nu in ultimul rand, in alegerea bateriei auto clientii trebuie sa tina cont si de garantia acesteia. Toate modelele de baterii auto includ o forma sau alta de garantie. Chiar daca garantia nu este cea mai lunga oferita pe piata, important este sa fie respectata intru totul.

Alegerea bateriei auto nu mai este o provocare pentru cei care tin cont de criteriile mai sus mentionate!