3 lucruri de care să ții cont când alegi încălțămintea pentru sport

3 lucruri de care să ții cont când alegi încălțămintea pentru sport

Detalii

CategoriiShoping, Sport
Taguriadidasi, Incaltaminte, sport
Ultima actualizareJoi 12 mai 2022
Vizualizari306

Voteaza & Distribuie

Descriere

Încălțămintea sport face parte din garderoba uzuală a unei femei moderne, nu doar a împătimitelor de activități la sală. Comozi și confortabili, sneakerșii și-au căpătat un renume serios în fashion mai ales de când au început să fie promovate de către branduri de modă binecunoscute, lansând ceea ce se cheamă linia athleisure. Ca să fii sigură că alegi o pereche de pantofi sport cât mai confortabili, pe care să-i porți la antrenamente dar pe care să-i poți asorta dacă e cazul și unor ținute de zi, îți prezentăm mai jos câteva criterii importante care te vor ajuta să optezi pentru variantele cele mai potrivite pentru tine.

Tipul de sport practicat

Încălțămintea pentru sport a cunoscut în ultimul timp o diversificare atât de mare, încât trebuie să ai în vedere multe detalii atunci când achiziționezi perechea potrivită. Cu toate acestea, dacă practici exerciții ușoare, la sala de gym de exemplu, vei avea nevoie de încălțări universale, comode și lejere, și potrivite cu tipul de sport practicat: fitness, haltere, forță. Un criteriu important este însă să mențină piciorul într-o poziție fixă, și totodată să protejeze gleznele și articulațiile genunchilor, iar talpa să aibă aderență bună cu solul. Acest tip de pantofi sport confortabili au avantajul că pot fi purtați și la ținute de stradă, și pot fi combinați cu ușurință atât la pantaloni cât și la rochii. Adidașii de damă de la CCC sunt un exemplu perfect de astfel de accesorii ce pot fi integrate cu ușurință la outfituri de zi, sporty-chic.

Stabilitatea pe care o oferă pantoful

Un alt aspect important de care să ții cont când îți alegi încălțămintea sport este stabilitatea pe care o oferă pantoful. Pantofii pentru alergare, de exemplu, sunt gândiți astfel încât să fie suficient de stabili, iar talpa lor rezistentă să fie potrivită mai multor tipuri de teren. Cu toate acestea, ei trebuie să fie destul de ușori și din materiale respirabile. Pentru ridicarea de greutăți în schimb te ajută unii cu talpă joasă și mai plată, de gumă, deoarece permit să te ridici cu ușurință când ești aproape de pământ, iar aderența lor bună te ferește de accidentări pe suprafața alunecoasă a sălii.

În funcție de modul de amortizare a șocurilor

Pantofii pentru antrenamente sunt gândiți și în funcție de sportul practicat, și cu toate acestea, majoritatea încălțămintei de acest fel este proiectată astfel încât să ofere stabilitatea optimă și să diminueze impactul cu solul. Pentru alergare de exemplu, este important să alegi pantofi care absorb bine șocurile, dar să ai în vedere și tipul de teren pe care vei practica joggingul atunci când îi achiziționezi. Dacă optezi pentru training pe asfalt sau iarbă poți alege modele ușoare și flexibile, din materiale respirabile, în schimb vei avea nevoie de pantofi mai rezistenți pentru suprafețele mai accidentate.

Mai mult, trebuie să ai în vedere și alegerea mărimii potrivite și felul în care aceștia se simt pe picior. Cu toate acestea, te vei putea bucura de toate beneficiile pe care ți le oferă practicarea cu regularitate a antrenamentelor preferate, dacă alegi pantofii sport potriviți!

Sursa foto: freepik.com/free-photo/portrait-young-sporty-woman-lacing-her-sneakers-take-her-everyday-jogging-session_13846161.htm