10 filme cu dezastre naturale

10 filme cu dezastre naturale

Detalii

CategoriiDivertisment
TaguriCinema
Ultima actualizareMarti 5 august 2014
Vizualizari27824

Voteaza & Distribuie

Descriere

Filmele cu dezastre naturale au fost mereu populare datorita vietii portretizate in cadrul unui dezastu natural. In afara de tehnologia asociata realizarii filmelor cu catastrofe ceea ce formeaza USP (Unique Selling Proposal) este autenticitatea intamplarilor si emotiile implicate.Filmele cu dezastre naturale atrag datorita elementului de realitate in devafoarea fictiunii. Despre fenomene cum ar fi alunecarile de teren, uragane, eruptii vulcanice etc., oameni au cunostiinte si, de asemenea, e posibil sa fi cunoascut persoane care au supravietuit in urma lor. Acest este unul dintre cele mai mari motive pentru care filmele cu dezastre naturale sunt atat de populare.dezastru natural in thrillerul 2012


dezastru natural in thrillerul 2012Top 10 filme cu dezastre naturale
Armageddon (1998)

Beneficiind de o distributie puternica, printre care Bruce Willis, Ben Affleck, Liv Tyler, acest film are ca tema salvarea Pamantului in fata actiunii asteroizilor, cu ajutorul unei echipe care lucreaza pe cont propriu. Cu toate acestea, povestea are o cotitura interesanta atunci cand NASA face demersuri pentru a se apropia de acesti barbati, numiti "necalificati". Succesul extraordinar care l-a avut asupra box office-urilor il face cu siguranta unul din cele mai bune filme catastrofale.Knowing (2009)

Science fiction cu Nicolas Cage si o fata care scrie la intamplare niste numere, care transforma filmul intr-un thriller ce creeaza un deosebit suspans asupra povestii ce se desfasoara.2012 (2009)

Spre deosebire de alte filme care se bazeaza in principal pe fenomene care afecteaza numai Statele Unite, 2012 are la baza incalzirea globala si previziunile poporului mayas. Filmul are efecte uimitoare si o audienta extraordinara.Twister (1996)

Bazat pe fenomenul de furtuna, acest film taie respiratia, urmarind o echipa de cercetatori si meteorologi care lucreaza la fabricarea unui dispozitiv pentru a colecta date. In rolurile principale Helen Hunt si Bill Paxton, aceasta poveste este legata de un incident care are loc in viata protagonistului si care apoi urmareste calea urmata de acesta.Dante's Peak (1997)

Acesta este unul din filmele de dezastre naturale bazate pe vulcani. Zona de actiune este un oras fictiv, cu acelasi nume, undeva in Statele Unite ale Americii. Se presupune ca acest thriller este bazat pe eruptiile vulcanice ale Muntilor Sfanta Elena si Pinatubo. Pierce Brosnan, care preia sarcina de a studia geologia eruptiilor si a face estimari dupa ce si-a pierdut logodnica, joaca un rol de exceptie.The Day After Tomorrow (2004)

Bazat pe schimbarile climatice, acest film este scris si regizat de Roland Emmerich, distributia incluzandu-i pe Dennis Quaid si Jake Gyllenhaal. O echipa de expeditie merge in Antarctica pentru colectarea unor mostre de gheata si devin martorii unui efect ingrozitor al incalzirii globale. Efectele sunt superbe, mentinand suspansul pe tot parcursul filmului.Vertical Limit (2000)

Un emotionant si vibrant film in care un fiu trebuie sa taie franghia de care se tine tatal sau in timp ce acestia fac alpinism, pe baza instructiunilor tatalui. Fiul asculta, deoarece sunt in joc atat viata lui cat si a surorii sale. Cu siguranta unul dintre cele mai bune filme cu dezastre naturale care trebuie vazute.Volcano (1997)

Dupa cum sugereaza si numele, acest film este bazat pe activitatea vulcanica urmata de un cutremur. Actionand in calitate de ofiter dedicat si responsabil a unei echipe de management de urgenta in Los Angeles, Tommy Lee Jones trebuie sa gaseasca oamenii care s-au pierdut in urma dezastrului.Deep Impact (1998)

Comentariile acestui film de dezastru natural il fac mai stiintific decat orice alt film SF. Filmul urmareste o linie care nu este cu totul noua, dar teoriile folosite te determina sa crezi ceea ce este derulat. Dupa cum spune si titlul, Cerul si Pamantul sunt pe cale de a intra in coliziune. Filmul are la baza o coliziune asteptata a unei comete cu Pamantul.The Day The Earth Stood Still (2008)

Avandu-i in rolurile principale pe Keanu Reeves si Jennifer Connelly, acest film este regizat de Scott Derrickson, iar povestea se bazeaza pe modul in care oamenii au influentat si au creat probleme de mediu, care sunt observate de creaturi extraterestre care trimit un reprezentant in forma umana (Keanu Reeves), pentru a face ordine.Din toate filmele cu dezastre naturale realizate acestea sunt cu siguranta printre cele mai bune. In afara de acestea, se pot viziona filme cu dezastre aeriene inspirate din viata reala. Si nu in ultimul rand, unul din filmele perene catastrofale este Titanic, cu o cinematografie si o portretizare de exceptie, mai ales atunci cand James Cameron este in spatele camerei!